تولید ملی، حمایت از کار و کالای ایرانی از منظر مقام معظم رهبری (2)

اما در قضیه‌ى هسته‌اى، چرخه‌ى تولید سوخت حق ماست و ما از این حق کوتاه نخواهیم آمد و دست برنخواهیم داشت؛ این حق ماست. ما میخواهیم سوخت را تولید کنیم. چندین هزار مگاوات، ما به سوخت هسته‌اى نیاز داریم. نیروگاه‌هاى هسته‌اى باید به وجود بیاید. خوراک این نیروگاه‌ها باید در داخل تولید بشود. اگر قرار شد براى خوراک این نیروگاه‌ها به خارج متوسل بشویم و محتاج باشیم، امور کشور نخواهد گذشت؛ باید داخل بتواند خودش
دوشنبه، 7 فروردين 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تولید ملی، حمایت از کار و کالای ایرانی از منظر مقام معظم رهبری (2)

 

 

 

تولید ملی، حمایت از کار و کالای ایرانی از منظر مقام معظم رهبری(2)
تولید ملی، حمایت از کار و کالای ایرانی از منظر مقام معظم رهبری(2)


 





 

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگزاران نظام، 27/5/89
 

اما در قضیه‌ى هسته‌اى، چرخه‌ى تولید سوخت حق ماست و ما از این حق کوتاه نخواهیم آمد و دست برنخواهیم داشت؛ این حق ماست. ما میخواهیم سوخت را تولید کنیم. چندین هزار مگاوات، ما به سوخت هسته‌اى نیاز داریم. نیروگاه‌هاى هسته‌اى باید به وجود بیاید. خوراک این نیروگاه‌ها باید در داخل تولید بشود. اگر قرار شد براى خوراک این نیروگاه‌ها به خارج متوسل بشویم و محتاج باشیم، امور کشور نخواهد گذشت؛ باید داخل بتواند خودش تولید کند. بنابراین حق ماست و دنبال این را خواهیم گرفت. آنها در جواب میگویند خوب، ایران احتیاج دارد به سوخت هسته‌اى، ما برایش تأمین میکنیم؛ بانک جهانى درست بکنیم، چه میکنیم، تأمین میکنیم. این حرف، حرف مهملى است، حرف بى‌معنا و بى وجهى است. در همین ماجراى جریان تبادل سوخت بیست درصد، معلوم شد که چقدر اینها صادقند(!) ما نیاز داشتیم براى این نیروگاه کوچک و آزمایشى، به سوخت بیست درصد. خوب، این چیز معمولى هم هست، در دنیا میگیرند، ما هم قبلها، چندین سال قبل از این، پانزده شانزده سال قبل از این خودمان گرفته بودیم؛ این را خریده بودیم و هیچ مشکلى هم وجود ندارد. اینها بمجرد اینکه حس کردند ایران به این احتیاج دارد، شروع کردند به بازى درآوردن و این را تبدیل کردند به یک مسئله. خود این به نظر من اشتباه بزرگى بود از طرف آمریکا و غرب؛ اشتباه کردند در قضیه‌ى سوخت بیست درصد اینجورى عمل کردند.
... ما باید تولید ملى را افزایش بدهیم، تقویت کنیم؛ عادت کنیم به مصرف تولیدات داخلى؛ عادت کنیم به بالا بردن کیفیت تولیدات داخلى، که البته در این مورد مسئولین دولتى و همچنین قانونگذاران وظائف سنگینى دارند. من نسبت به مسئله‌ى مدیریت واردات به دولتى‌ها سفارش کردم؛ الان هم تأکید میکنم. من نمیگویم واردات متوقف بشود؛ چون یک جاهائى لازم است که واردات انجام بگیرد؛ اما واردات باید مدیریت بشود. یک جائى واردات مطلقاً نباید بشود؛ یک جاهائى باید انجام بگیرد. با مدیریت، واردات انجام بگیرد. البته مسئولین محترم دولتى به من گفتند که قوانینى که مجلس تصویب کرده، به ما اجازه نمیدهد جلوى واردات را بگیریم؛ من خواهش میکنم این قضیه را حل کنند. اگر واقعاً قانونى وجود دارد که دولت را ممنوع میکند از جلوگیرى از واردات، این قانون را اصلاح کنند؛ جورى باشد که مدیریت بشود. باید تولید ملى بالا برود.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار هنرمندان و دست‌اندرکاران صداوسیما، 12/4/89
 

حالا این توصیه‏ها را ما باید به آقاى ضرغامى عرض کنیم. از ایشان و از بقیه‏ى مدیران بخشهاى مختلف صدا و سیما، بخصوص همین بخش هنر نمایشى، واقعاً باید تشکر کنیم. اگر نقش مدیران و فعالیت مدیران نباشد، مطمئناً کار هنرمندان دشوار یا دشوارتر خواهد شد. ما از همه‏ى شما تشکر و تقدیر مى‏کنیم؛ منتها این را عرض مى‏کنیم که ما زمینه‏ى کار خیلى داریم، ظرفیت کار خیلى داریم. سى و سه هزار ساعت اثر نمایشى در طول سال که ایشان آمار دادند، در حالى که در بخش سریال مثلًا شصت و چند درصدش تولید داخل است، در بخش فیلم حدود چهل درصد گفتند تولید داخل است، این خیلى رقم بالائى است؛ این نشان‏دهنده‏ى وجود ظرفیتهاى عجیبى در کشور است. خیلى از کشورهاى دنیا این ظرفیتها را ندارند، جز تعداد معدودى کشورهاى معروف دنیا. در واقع آنتن‏هاى کشورهاى مختلف را چند تا کشور معدود اداره مى‏کنند؛ عمدتاً هم آمریکا و هالیوود. ما این همه امکانات داریم، این همه نیروى انسانىِ خوب، این همه امکانات سخت‏افزارى، و بعد امکان عظیم نرم‏افزارى؛ این تاریخ پرحادثه. بنابراین ما براى کار کردن، خیلى امکان داریم.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در بازدید از توانمندیهاى صنعت خودروسازى، 9/1/89
 

ما اگر اهمیت مى‏دهیم به صنعت داخلى- حالا در زمینه‏ى خودرو که فعلًا محل کلام ماست و یا زمینه‏هاى دیگر- بایستى سیاست تعدیل بازرگانى خودمان را در این زمینه حتماً تنظیم کنیم. یعنى واردات بى‏رویه قطعاً ضرر خواهد زد. دستگاه‏هاى سیاست‏گذار کشور و کسانى که سیاستهاى اجرائى را تنظیم مى‏کنند، به این نکته باید توجه کنند. فراوانى و ارزانى چیز خیلى خوبى است، اما از آن مهم‏تر و بهتر، رشد صنعت داخلى است؛ قوام گرفتن صنعت داخلى است. این درست نیست که ما به دلائل گوناگونى که غالباً هم دلائل واهى است، دروازه را به روى واردات باز کنیم. من بارها به مسئولین- مسئولین گوناگون در بخشهاى مختلف دولتى- گفتم: اگر فلسفه‏ى شما، منطق شما براى افزایش واردات و تسهیل وارداتِ ساخته‏هاى صنعتى این است که مى‏گوئید کیفیت مصنوعات داخلى باید بالا برود، خب فشار را روى این بخش بگذارید. سیاستهائى وجود دارد که مى‏شود وادار کرد، مجبور کرد تولیدکننده‏ى داخلى را به اینکه کیفیت را ارتقاء بدهد. بدترین گزینه براى بالا بردن کیفیت داخلى این است که ما راه را براى مصنوعات خارجى باز کنیم؛ این، بدترین گزینه است. گزینه‏هاى بهترى وجود دارد براى اینکه ما کیفیت را بالا ببریم.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1/1/89
 

همت مضاعف و کار بیشتر در کیفیت بخشیدن به تولیدات داخلى؛ یکى از کارهاى اساسى این است. ما امروز تولیدات داخلى زیادى داریم؛ هم در زمینه‏ى صنعت، هم در زمینه‏ى کشاورزى؛ باید به کیفیت این‏ها اهمیت بدهیم، کیفیت این‏ها را بالا ببریم. باید جورى باشد که مصرف‏کننده احساس کند آنچه که در کشورش تولید مى‏شود، به دست کارگر ایرانى تولید مى‏شود، از لحاظ کیفیت، یا بهتر از نوع خارجى است یا لااقل همسطح آن است.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعى از معلمان، پرستاران و کارگران، 9/2/88
 

ما باید فرهنگ کشور خودمان را به سمت ترویج تولید داخلى تنسیق و تنظیم کنیم و پیش ببریم؛ این خیلى چیز مهمى است. در گذشته، سالهاى متمادى این فرهنگ به ملت ما تزریق شده است که به دنبال مصنوعات و ساخته‏هاى بیگانه و خارجى بروند. وقتى گفته مى‏شد این جنس خارجى است، این یک استدلال تام و تمامى بود براى بهتر بودن و مرغوب‏تر بودن این جنس. این فرهنگ باید عوض شود. البته کیفیت تولید داخل در این مؤثر است، تبلیغ نکردن بیجا و بى‏رویه‏ى تولیدات خارجى در این مؤثر است، تشویق کارآفرین داخلى در این مؤثر است، وجدان کارى در کننده‏ى کار- چه کارگر ساده یا کارگر مجرب یا مهندس کار- در این مؤثر است، دولت نقش دارد، مسئولین نقش دارند، خود کارگر نقش دارد، کارآفرین نقش دارد، تاجر واردکننده‏ى کالاى خارجى نقش دارد. همه باید دست به دست هم بدهند تا تولید داخل رجحان پیدا کند؛ ارزش پیدا کند و فرهنگى بر جامعه‏ى ما و بر ذهنهاى ما حاکم شود که مصرف کردن تولید داخلى را ارزش بدانیم. ما به قیمت به کار واداشتنِ یک کارگر بیگانه که تولید او را مصرف مى‏کنیم، یک کارگر داخل کشور را بیکار مى‏کنیم. همه‏ى مسئولین کشور، سیاست‏گذاران کشور، مسئولان تبلیغات کشور، خودِ کارآفرینان، خودِ کارگران، دولت، بخشهاى مربوطه به این نکته باید اهمیت بدهند.
امروز خوشبختانه بسیارى از محصولات و مصنوعات داخل کشور برتر و گاهى بسیار برتر از مشابه‏هاى بیرونى و خارجى است. چرا ما باید نسبت به مصنوعات خودمان بى‏اعتناء باشیم؟ گذشت آن روزى که وابستگان به دستگاه قدرت به دست خودشان، با بیانات مقام معظم رهبری زهرآگین خودشان تلقین مى‏کردند که ایرانى قادر به تولید و ساخت نیست. آن‏ها ایران را عقب انداختند. آن‏ها به روح ابتکار و شوق کار در کشور لطمه زدند. انقلاب آمد وضع را عوض کرد. امروز جوانان ما پیچیده‏ترین کارها را دارند انجام مى‏دهند. این همه زیرساخت در کشور به وجود آمده است براى کارهاى بزرگ، این همه کارهاى پیچیده‏ى فنى با ذهن و ابتکار جوان ایرانى دارد انجام مى‏گیرد. مسئولین دنبال این کارند. امروز باید رو بیاورند همه به سمت مصنوعات و تولیدات داخلى؛ این باید یک فرهنگ شود. البته یک بخش مهم از این هم مربوط مى‏شود به امنیت شغلى کارگران، که این هم بایستى همه به آن توجه داشته باشند؛ کارگر فارغ‏البال باشد؛ مطمئن باشد؛ امنیت شغلى داشته باشد. و کارفرما و کارگر، سرمایه‏گذار و کارگر، مدیر کارگاه و کارگر دست به دست هم بدهند برادروار، کارها را پیش ببرند. این مربوط به مسئله‏ى کار.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی، 1/1/87
 

ممکن است بعضى از صاحبنظران و به اصطلاح تئوریسین‏هاى اقتصادى بگویند: آقا نمى‏شود؛ اگر بخواهید به پیشرفت اقتصادى دست پیدا کنید، ناچار باید فاصله‏ى طبقاتى را قبول کنید و بپذیرید! اینجاست که ما عرض مى‏کنیم «نوآورى». نباید خیال کنیم که نسخه‏هاى اقتصادى غرب، آخرین حد دستاورد بشرى است؛ نه، این هم یک نسخه‏اى است، دوره اى دارد؛ آن دوره طى مى‏شود و فکر تازه و فکر نویى به میدان وارد مى‏شود؛ بگردید آن فکر نو را پیدا کنید؛ شاخص باید این باشد. ما مى‏خواهیم کشور ثروتمند بشود؛ ما مى‏خواهیم سرمایه‏گذارى در بخشهاى تولیدى در کشور عمومیت پیدا کند. امروز ثروتمندان زیادى در کشور ما هستند که برخوردار از ثروتند؛ این ثروت را مى‏توانند در سرمایه‏گذاریهاى سودمند و افتخارآفرین به کار بزنند؛ هم براى خودشان سود دارد، هم براى مردم سود دارد و هم مایه‏ى رضاى خدا مى‏شود؛ سرمایه‏گذارى ثروتمندان در کارهایى که به تولید کشور و به افزایش محصول در درون کشور- با بهره‏دهى بالا- منتهى مى‏شود، یک عبادت و یک ثواب است. این راه باز است؛ مى‏توانند سرمایه‏گذارى کنند، تولید ثروت کنند؛ مدیریت کشور هم مراقبت کند که همه‏ى طبقات برخوردار بشوند و طبقات ضعیف هم بتوانند از فرصتها استفاده کنند تا از ضعف خارج بشوند؛ همه توانایى پیدا بکنند. ما در این سى سال خیلى جلو رفتیم. تا اینجا دشمن ما مغلوب شده است؛ تا این ساعت و این روز دشمنان ملت ایران- یعنى شبکه‏ى شیطانى صهیونیسم و رژیم مستکبر امریکا- از ملت ایران شکست خورده‏اند.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار دانشگاهیان سمنان، 18/8/85
 

شما مى‏روید یک جنسى را از بازار تهیه کنید- یک لباس، یا فرض بفرمایید یک وسیله‏ى خانه؛ یک ظرف- نوع داخلى‏اش هست، نوع خارجى‏اش هم هست؛ یک مقدارى به خاطر تبلیغات خارجى، یک مقدار به خاطر پُز دادن به اینکه این جنس خارجى است، یک مقدار به خاطر رسوبات فرهنگى قبلى که جنس داخلى فایده‏اى ندارد و یک مقدار هم شاید به خاطر مرغوبتر بودن جنس خارجى- این مرغوبتر بودن هم ممکن است یکى از عوامل باشد، لیکن به هر حال تعیین‏کننده نیست- شما آن را انتخاب مى‏کنید. یعنى چه کار مى‏کنید: یک کارگر ایرانى را بیکار مى‏کنید و یک کارگر غیر ایرانى را به کار وادار مى‏کنید. خوب، مگر بیکارى امروز، مشکل عمده‏ى جامعه‏ى ما نیست. وقتى شما این‏طور کردید، بنده این‏طور کردم، آن برادر دیگر، آن خواهر دیگر، و یکى‏یکى از این روش پیروى کردیم، نتیجه چه مى‏شود؟ نتیجه، ورشکستگى کارخانه‏ى داخلى، بیکارى کارگر داخلى و در نهایت باعث ناامیدى سرمایه‏گذار داخلى مى‏شود. بیکارى هم که به دنبال خودش اعتیاد، فساد و اختلافات خانوادگى مى‏آورد و به دنبال آن، حوادث سیاسى و اجتماعى فراوان به وجود مى‏آید. بنابراین، از یک چیز کوچکى شروع مى‏شود؛ از یک اراده‏ى شخصى من و شما. پس اراده‏ى شخصى افراد هم حتّى در تحولات اجتماعى، مى‏تواند اثرگذار باشد. و از این دست مسائل، فراوان است. هوس مى‏کند از دست رفیقش سیگار بگیرد بکشد؛ گرایش به سیگار، گرایش به مواد مخدر، هوسهاى زودگذر؛ این‏ها همان چیزهایى است که به دنبال خودش یک جریان عظیم، طولانى و تمام نشدنى از تحولات اجتماعى را- که پسرفت هست- به وجود مى‏آورد. عکسش هم صادق است.
.... در باره‏ى مشکلات اجتماعى‏اى که در کشور وجود دارد، تحقیق کنیم و راه ریشه کن کردن این‏ها را پیدا کنیم‏و به دنبال این برویم که راه مبارزه با اسراف چیست. اسراف یک بیمارى اجتماعى است.راه مبارزه با مصرف‏گرایى چیست؟ راه مبارزه با ترجیح کالاى خارجى بر کالاى ساخت داخل چیست؟ این‏ها تحقیق مى‏خواهد. در دانشگاهها پروژه‏هاى تحقیقى بگیرید، استاد و دانشجو کار کنید، نتیجه‏ى تحقیق را به مسئولان کشور بدهید؛ به رسانه‏ها بدهید تا سرریز شود و فرهنگ‏سازى شود. این، مى‏شود پیشرفت.
**********

بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مسؤولان و کارگزاران نظام جمهورى اسلامى، 23/9/85
 

رسیدگى به زندگى مردم است و رسیدگى به اقتصاد کشور. ما احتیاج داریم که از سرمایه‏گذارى حمایت بشود؛ کارآفرینى بشود؛ تولید داخلى ترویج بشود؛ با قاچاق و فساد مجدّانه مبارزه بشود؛ اشتغال به عنوان یک مبناى اصلى و یک هدف مهم دنبال بشود؛ ثبات و شفافیت و انسجام سیاستها و مقررات اقتصادى انجام بشود- مقررات اقتصادى‏اى که امروز یک چیزى بگوییم، فردا عوضش بکنیم، فایده‏اى ندارد- مقررات اقتصادى و قوانین ما باید هم ثبات داشته باشند که مردم بتوانند روى آن برنامه‏ریزى کنند، هم باید منسجم باشد و باهم بخواند و شفاف باشد. بازاریابى جهانى، یکى از مهم‏ترین وظایف براى رونق اقتصادى کشور است- که جزوِ کارهایى است که ما نکرده‏ایم و جزوِ کم‏کاریهاى ماست- و اطلاع‏رسانى کامل از فعالیتها و برنامه‏ها؛ ما بایستى این‏ها را در نظر داشته باشیم. البته برنامه‏هاى راهبردى اساسى کشور نباید از نظر دور بماند.
منبع: khamenei.ir




 



مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط