عوارض سيگار كشيدن در نوجوانان

1- سيگار كشيدن نوجوانان در كوتاه مدت بر روي دستگاه تنفسي آنها تأثير مي گذارد و موجب بروز اختلالات تنفسي گوناگون از جمله: تنگي نفس، آسم، بيماريهاي ريوي و بد بوئي دهان فساد زودرس دندانها و بيماريهاي گوارشي و... مي شود و در دراز مدت نيز موجب تقويت عادت زشت سيگار كشيدن و ابتلاء به بسياري از بيماري هاي مزمن و خطرناك ديگر مي شود.
دوشنبه، 25 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عوارض سيگار كشيدن در نوجوانان

 عوارض سيگار كشيدن در نوجوانان
عوارض سيگار كشيدن در نوجوانان


 

نويسنده:‌ دكتر سخنوري




 
1- سيگار كشيدن نوجوانان در كوتاه مدت بر روي دستگاه تنفسي آنها تأثير مي گذارد و موجب بروز اختلالات تنفسي گوناگون از جمله: تنگي نفس، آسم، بيماريهاي ريوي و بد بوئي دهان فساد زودرس دندانها و بيماريهاي گوارشي و... مي شود و در دراز مدت نيز موجب تقويت عادت زشت سيگار كشيدن و ابتلاء به بسياري از بيماري هاي مزمن و خطرناك ديگر مي شود.
2- سيگار كشيدن جوانان منجر به كوتاهي قد و عدم تناسب اندام و جثه آن ها گشته و رشد بدني و عملكرد سيستم عصبي و دستگاه هاي دروني آن ها را مختل مي كند.
3- نوجواناني كه سيگار مي كشند، به طور معمول قلبشان (4-3) ضربه بيشتراز قلب نوجواناني كه سيگار نمي كشند،‌ مي زند.
4- سيگار كشيدن نوجوانان موجب سرفه هاي شديد، سرما خوردگي هاي حاد و آنژين هاي طولاني مدت در آنها مي شود.
5- نوجواناني كه به سيگار عادت مي كنند،‌ احتمال بيشتري دارد كه به دنبال ساير مواد اعتياد آور هم بروند.
6- نوجوانان سيگاري، سه برابر نوجواناني كه سيگار نمي كشند،‌ احتمال دارد به سمت مصرف الكل و انحرافات اخلاقي بروند،‌ از آن گذشته سيگار كشيدن مي تواند موجب بروز رفتارهاي مخاطره آميزي مانند خشونت، پرخاشگري، ناراحتي هاي جنسي و... در نوجوانان و جوانان شود.
7- تحقيقات بي شماري نشان دهنده ي اين است كه ارتباط مستقيمي بين سيگار كشيدن جوانان و ابتلاي آنان به افسردگي و اضطراب وجود دارد،‌ تقريباً 50-40 درصد بزرگ سالاني كه سيگار مي كشند، علايمي از افسردگي و اضطراب را نشان مي دهند.
8- تحقيقات و شواهد علمي و گزارشات مستند سازمان جهاني بهداشت بيانگر آن است كه علاوه بر بيماري هاي تنفسي،‌ اطفال در معرض خطر،‌ به مرگ ناگهاني و سرطان هاي لب، دهان، حنجره، ريه، كليه، مثانه و ديگر اندام هاي افراد سيگاري و كودكان و اطفال مظلوم در ارتباط با ايشان مي گردد!!!
9- مصرف دخانيات اپيدمي قرن بيستم است كه هر ده ثانيه يك قرباني مي گيرد! و در چهل سال آينده در هر سه ثانيه، يك مرگ ناشي از استعمال دخانيات اتفاق خواهد افتاد. و اگر اين روند ادامه پيدا كند در سال 2020 دخانيات سالي ده ميليون قرباني خواهد گرفت،‌ كه هفت ميليون آن سهم كشورهاي در حال توسعه است!!!
10- بر اساس تحقيقات انجام شده در جمهوري اسلامي ايران شيوع استعمال دخانيات در رده سني 15 تا 25 سال در سال 1370 ده درصد بوده است،‌ كه متأسفانه اين رقم در سال 1378 به هفده درصد و در سال 1385 به نوزده درصد افزايش يافته است و طبق همين تحقيق ساليانه پنجاه هزار نفر در ايران بر اثر استعمال دخانيات مي ميرند!!!
- اين درحالي است كه همه مي دانيم خودكشي حرام و گناه كبيره است. و استعمال دخانيات همان خودكشي تدريجي است.
در اين قسمت توجه والدين محترم و شما نوجوانان و جوانان عزيز را به سرفصلهاي جديد و تكان دهنده اي جلب مي نماييم:
1- دود سيگار حاوي بيش از 4000 ماده سمي و زيانبخش است،‌ كه افراد سيگاري و غير سيگاري را مسموم و آلوده و مبتلا مي كند!!!
2-در كشور ايران نزديك به 10 ميليون نفر سيگاري (حدود 14 درصد جمعيت)، روزانه بيش از سه ميليارد تومان خرج سيگار كشي مي كنند! و به طور متوسط دولت بيش از دو برابر مصرف سيگار، هزينه بيماريها و درمان عوارض ناشي از استعمال دخانيات مي نمايد،‌ و اين بودجه عظيم توسط اقليت فوق به اكثريت 86 درصدي جامعه تحميل مي شود.
3- ساليانه 54 ميليارد نخ سيگار در ايران مصرف مي شود،‌ كه 12 ميليارد نخ آن توليد داخل و بقيه عمدتاً از طريق قاچاق وارد كشور شده و با شبكه هاي مرموز و غارتگر، توزيع مي شود.
4- جوانان كشور،‌ خصوصاً در سن 10 تا 15 سال، هدف اصلي براي ترغيب به كشيدن سيگار و سپس اعتياد به مواد مخدر مي باشند. لذا سيگار را در نوجوانان مي توان دريچه و مقدمه ورود به ساير اعتيادها و ساير بزهكاريهاي اجتماعي ناميد. (آمار و مدارك و فيلم هاي مستند اين حقيقت تلخ را نشان مي دهند.) و بايد توجه جدي نمود كه هر نخ سيگار تيري بر قلب نوجوان و مركز عاطفه، اراده،‌ شرافت، و عفت اوست و بدانيم كه: «شرافت مرد و عفت زن همچون كبوتر هايي هستند كه چون از مأمن و مأواي خود جستند ديگر باز نمي گردند؟!»
5- اقدامات جدي و پيگير و مداوم، براي حفظ نسل جوان از به دام افتادن دراين گرداب بايد به طور همه جانبه انجام گيرد، هرچند اين هزينه هاي گزاف تحميلي و چندش آور است!!!
6- افراد غير سيگاري و به ويژه كودكان و همسران افراد سيگاري به اندازه مصرف كنندگان دخانيات در معرض خطرات دود سيگار هستند!، و اين افراد بي گناه ناخواسته و به اجبار سلامتي خويش را از دست مي دهند؟!.
7- اگر مسموم نمودن آب يا غذاي ديگران ممنوع و حرام است، آلوده كردن هواي تنفسي اطرافيان با دود مسموم سيگار به مراتب بد تر است، چون، آدمي مي تواند مدت زماني از خوردن آب يا غذاي آلوده خودداري نمايد،‌ ولي خودداري از تنفس هواي آلوده هرگز ممكن نيست!
8- اعتياد مكار، دغل، فريبكار و گيج كننده و قدرتمند بوده و در برابر احساس رضايت آني و فوري رنجي طولاني همراه داشته و يك بيماري منفور، خزنده در روح و جسم و جان فرد مبتلا و معتاد بدبخت است كه هرچه فرد معتاد وجودي بي خاصيت داشته باشد، رشدي فزاينده خواهد داشت!!! ولي اگر آدمي زندگي بهتر و هدفمندي داشته باشد اعتياد بي خاصيت گشته و رنگ خواهد باخت.
- آري استعمال دخانيات و مواد مخدر تهديدي است عليه همه اقشار جامعه و ما جداً اميدواريم با همكاري هم، بتوانيم سهي در سالم سازي محيط خود داشته باشيم.
منبع: پيام پزشک شماره 48



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما