اينک آخر الزمان

آيا جهان مدرن ما واقعا به سوي نابودي پيش مي رود ؟ با تجربه ها مي گويند که هشت خطر اصلي مي توانند پايان جهان را رقم بزنند . با اداي احترام به « تي اس اليوت » بايد گفت جهان ما احتمالا با يک انفجار به سوي...
چهارشنبه، 27 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اينک آخر الزمان

 اينک آخر الزمان
اينک آخر الزمان


 

نويسنه:حان ماتسون / ترجمه : علي رنجبران




 
زير عنوان: بررسي هشت خطر بالقوه که مي تواند پايان کار را براي بشريت روي کره زمين رقم بزند
آيا جهان مدرن ما واقعا به سوي نابودي پيش مي رود ؟ با تجربه ها مي گويند که هشت خطر اصلي مي توانند پايان جهان را رقم بزنند . با اداي احترام به « تي اس اليوت » بايد گفت جهان ما احتمالا با يک انفجار به سوي پايان راه مي رود ، نه با صداي شيون و زاري آن طور که اليوت تصوير کرده است . حالا اين اتفاق به دست خود ما و يک انفجار اتمي مي افتد يا طبيعت کار را يکسره مي کند آن هم به وسيله يک شهاب سنگ بزرگ ، کسي نمي داند ؛ يا حتي به يک روش ساده تر مثل انقراض گونه هاي ديگر سرانجام پايان کار ما را رقم مي زند . ارزيابي ما از روز قيامت چندين بار مورد بحث قرار گرفته است از تغييرات آب و هوايي گرفته تا يک نوسان کوانتومي که مي تواند پايان کار جهان را رقم بزند . احتمالات مورد بحث در اينجا حقايق علمي بدون بحث نيستند . حقيقت اين است که امکان برآورد دقيقا از هر کدام از اين موارد ممکن نيست اما با اين همه از نظر محققان و دانشمندان در اين باره استفاده شده است . در اين بررسي ما به اين خطرات نمره هاي بين يک تا ده مي دهيم . يک مي تواند نشان دهنده يک اختلال محلي باشد و ده به معناي خداحافظي با جهان .

خطر آتشفشان هاي بزرگ
 

سوپر آتشفشان ها مي توانند 1000 کيلومتر مربع مواد جذاب و خاکستر داغ آتشفشاني را به اطرافشان پراکنده کنند ، 1000 مرتبه بيشتراز فوران سال 1980 آتشفشان بزرگ سنت هلن ؛ آتشفشاني که ستون دود و خاکستر آن تا 24 کيلومتري جو بالا رفت و در 11 ايالت آمريکا پخش شد . حالا فوراني 1000 مرتبه بزرگ تر مي تواند به سادگي وضعيت آب و هوايي سراسر زمين را تغيير داده و باعث قحطي شود .

خطر گرمايش جهاني
 

آب شدن صفحه هاي يخي اطراف گرينلند و قسمت هاي غربي قطب جنوب مي توانند به تنهايي سطح آب اقيانوس ها را تا 12 متر بالا بياورند . اين مساوي است با پاک شدن شهرهاي زياد از روي نقشه و آواره شدن ميليون ها انسان . اگر رفتار ما تغيير نکند آن وقت حرکت بدون بازگشت به سمت ذوب شدن همه يخ ها آغاز مي شود . اين را هنري پولاک مي گويد ، پروفسور بازنشسته زمين شناسي از دانشگاه ميشيگان و نويسند کتاب جهان بدون يخ . با اين همه پولاک فکر مي کند ، مي شود جلوي اين روند را گرفت ، روندي که در صورت متوقف نشدن انسان را با بدترين اتفاق دوره حياتش روبه رو مي کند .

خطر برخورد يک شهاب سنگ غول پيکر
 

يک شهاب سنگ با سطح ده کيلومتر مي تواند يک پايان دهنده براي زمين تلقي مي شود ، گلوله اي که از فاصله دور به زمين بخورد و يک ويراني حسابي را پديد بياورد . يک شهاب سنگ سه کيلومتري ( با شانس 1 در 200 هزار ، براي يک قرن ) مي تواند يک چهارم جمعيت روي کره زمين را بکشد و تقريبا تمدن روي آن رانابود کند .

خطر يک انفجار اشعه گاما
 

بيشتر انفجارهاي کيهاني وقتي اتفاق مي افتند که يک ستاره سنگين تبديل به يک سياه چاله مي شود . البته تا به حال در کهکشان ما چنين اتفاقي رويت نشده است اما در صورت نزديکي به چنين اتفاقي ممکن است حيات روي زمين منقرض شود ، چون موجي از اشعه گاما به زمين مي رسد که لايه اوزون نمي تواند جلويش را بگيرد ، اتفاقي که خيلي ها فکر مي کنند 440 ميليون سال قبل باعث يک انقراض بزرگ روي زمين شده است .

خطر جنگ هسته اي
 

تصادف يا يک حمله سايبري به تاسيسات اتمي مي تواند به سادگي آتش يک جنگ اتمي بين آمريکا و روسيه را روشن کند ، جنگي که مي تواند صدها ميليون انسان بي گناه را به کشتن بدهد . « کنت بندريکت » مدير اجرايي بولتن دانشمندان اتمي ـ مي گويد : « سناريويي را تصور کنيد که تروريست ها با يک بمب اتمي کوچک به يک شهر حمله ور شوند در اين صورت يک جنگ اتمي اجتناب ناپذير به نظر مي رسد . » تازه بند بند يکت خوشبين تر از کساني است که خطر اين جنگ را در 15 سال آينده 50 ـ50
مي دانند .

انفجار بزرگ
 

چه مي شود اگر ناگهان يک جهان در داخل جهان ما زاده شود ؛ يک انفجار بزرگ . اين سناريويي است به اسم حباب که بر اساس آن جهان ما تبديل به جهان ديگري مي شود که بنياد متفاوتي از جهان ما خواهد داشت . اين اتفاق وقتي ميافتد که يک حباب کوچک ناگهان با قوانيني جديد ظهور با سرعت نور گسترش پيدا کند . آن وقت به سرعت محتواي ماده جهان ما را مي بلعد حتي همه منظومه شمسي ما را . اين سناريويي است که « الکساندر رويلکين » ـ کيهان شناس دانشگاه تافتس بيان مي کند . البته جاي نگراني نيست ، چون مي توانيد اين خطر را از فهرست تان حذف کنيد . ويلکين حاضر است همه دارايي هايش را شرط ببندد که اين اتفاق در يک ميليارد سال آينده رخ نمي دهد !

خطر توفان هاي خورشيدي
 

« ما نمي خواهيم کسي را بترسانيم . » اين را « دن آيل ان بيکر » ـ کيهان شناس از دانشگاه کلرادو ـ مي گويد . او مي گويد با اين همه توفان هاي خورشيدي يک خطر هستند . آنها ممکن است آن قدر بزرگ باشند که به سادگي از مرزهاي ما گذشته و به تجهيزات ارتباطي ضربه زده و آنها را از کار بيندازند . در دنياي مدرن ما که همه تجهيزات در حال الکترونيک شدن هستند ، يک توفان بزرگ خورشيدي ممکن است همه چيز را نابود کند . دراين صورت کشورهاي پيشرفته تر ، بيشترين آسيب را مي بينند .

خطر يك ابيدمي
 

بشر امروز بيش از هميشه در مقابل اپيدمي كشنده آسيب بذير شده است . اين را جوزف افير مي گويد ؛مردي كه رئيس و مسوول طرح پيش بيني مخاطرات ويروسي در جهان است . او مي گويد معلوم نيست بشر كي از خوابي كه در آن به سر مي برد بيدارمي شود خوابي كه باعث شده درجه آمادگي بشرچيزي در حد 2از 10 باشد . تحقيقات او و تيمش نشان مي دهند كه بيماري ويروسي بعدي كه همه گير شود رست مانند همه گيري آبله است اين بيماري احتمالا تا هشت برابر معمول قرباني خواهد گرفت.
منبع:دانستنيها ش 21



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط