روستای بهار پوش

عمارت هایی با رنگ سرخ و مردمی با لباس های رنگارنگ، از مهم ترین ویژگی های این روستای تاریخی اند؛ ابیانه که چند سالی است به یکی از مقصدهای مسافران ایرانی تبدیل شده یکی
شنبه، 27 آبان 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روستای بهار پوش
 روستای بهار پوش

نویسنده: سهراب حکیم زاده
عکس: اَشیده شاهنگی


 

روستای بهار پوش

با سفر به ابیانه طبیعت و تاریخ را در کنار هم ببینید
عمارت هایی با رنگ سرخ و مردمی با لباس های رنگارنگ، از مهم ترین ویژگی های این روستای تاریخی اند؛ ابیانه که چند سالی است به یکی از مقصدهای مسافران ایرانی تبدیل شده یکی از معروف ترین روستاهای ایران است. این روستا و مردمانش با تاریخ و فرهنگ کهنی که پشت سر دارند، شرط بقای روستای آبا و اجدادی را در حفظ سبک سنتی زندگی شان دیده اند؛ به این ترتیب، قدم به ابیانه که بگذارید، روستایی را خواهید دید که انگار سال ها بدون تغییر مانده و مردمش با لباس های روزگاران دور در کوچه های سرخ رنگ رفت و آمد می کنند. اما این روستای پر مسافر، امکاناتی متناسب با سیل بینندگانش ندارد. اگر در اردیبهشت ماه معتدل می خواهید به این روستا دیدنی در دامنه شمالی رشته کوه کرکس سری بزنید، یک روز غیر تعطیل را انتخاب کنید تا بتوانید به دور از ازدحام مسافران و آلودگی، خوب بگردید و لذت ببرید
چطور بگردیم؟
روستای بهار پوش

گردشگاهی با امکانات محدود

در روزهای تعطیل به دلیل گنجایش کم پارکینگ، احتمالا نیروی انتظامی خودروها را در 2، 3 کیلومتری روستا متوقف می کند، و باید تا روستا پیاده بروید در ابیانه، مرکزی برای اطلاع رسانی نیست. می توانید پیش از سفر با شماره انجمن «خانه ابیانه» در تهران 77229451 (021) یا تلفن 09125277066 (آقای عادلی از اعضای انجمن) تماس بگیرید(عکس: جواد گلزاده)
چطور برسیم؟

4 ساعت تا روستای سرخ

از تهران 330 کیلومتر و حدود 4 ساعت تا ابیانه راه دارید
_ مسیر اول: در جاده قدیم کاشان ـ نطنز و در 50 کیلومتری کاشان و 15 کیلومتری نطنز، جاده ای فرعی به سمت غرب منشعب می شود که پس از حدود 22 کیلومتر و عبور از چند روستا را به ابیانه می رساند.
- مسیر دوم: اگر وارد آزاد را کاشان ـ نطنز شده اید، حدود 20 کیلومتر بعد از سایت انرژی اتمی نطنز یایه قول مردم محلی «اتم آباد» در سمت راست یک تابلوی سبزی رنگ می بینید که مسیر روستا رانشانتان خواهد داد. از این فرعی تا ابیانه 40 کیلومتر فاصله دارید.
چه می بینیم؟
روستای بهار پوش

گردش در مارپیچ های سرخ

بافت قدیم: بافت سنتی روستا دیدنی است اگر صاحبخانه اجازه داد، می توانید وارد حیاط خانه ها شوید و عکس بگیرید بافت قدیمی، خانه های روستایی با ایوان های بلند و مشبک های زیبا، مسجد جامع با منبر و محرابی هزار ساله، زیارتگاه امامزادگان یحیی (ع) و عیسی (ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) و مساجد تاریخی و زیبای روستا در مسیر «راسته» از دیدنی ترین نقاط روستا هستند.
لباس مردم ابیانه: لباس های ابیانه ای، چه زنانه و چه مردانه در تمام ایران معروف است. لباس مردان روستا امروز شامل شلواری سیاه و گشاد و قبایی رنگارنگ و گلدوزی شده است لباس زنان هم دامنی سیاه و پر چین و روسری های گلدار با رنگ های شاد به اسم «چار قد» است.
طبیعت بیرون روستا: 3 آسیاب آبی، دشت های بالاو پایین در 2 بخش شرقی و غربی ابیانه و کوه سنگی شمالی مشرف به روستا با آثار 2 قلعه قدیمی از دیدنی های بیرون ابیانه هستند می توانید با یک ساعت پیاده روی تا زیارتگاه « بی بی زبیده» یا « هینزا» در جنوب شرقی روستا بروید.
موزه مردم شناسی: در این موزه با هنرهای دستی، ابزارهای کار قدیمی و لباس های قدیمی این روستا آشنا می شوید می توانید هر روز از ساعت 8 صبح تا 2 بعد از ظهر با بلیت 500 تومانی به موزه بروید، اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتری دارید، می توانید با پایگاه میراث فرهنگ ابیانه 4362518 (0362) تماس بگیرید.(عکس: جواد گلزاده)
کجا بمانیم؟

روستایی با 2 هتل

ابیانه به نسبت بازدید کنندگانش، امکانات خدماتی و رفاهی ندارد. یک محوطه کوچک برای پارک خودرو و یکی دو سرویس بهداشتی در ورودی روستا قرار دارند. غیر از چادر می توانید در 2 هتل در ورودی های شرقی و شمالی بمانید برای این کار از قبل با هتل ابیانه 4362223 (0362) یا هتل و یونا 4362820 تماس بگیرید.
روستای بهار پوش

نکات طلایی

حافظان میراث کهن
- ابیانه به خاطر هجوم مسافران و کم توجهی ها در خطر است، خودتان به فکر نگهداری آن باشید.
- اگر در ابیانه سطل زباله خالی ندیدید، حتی تکه زباله کوچکی هم در کوچه ها نیندازید.
- به حریم خصوصی خانه روستاییان احترام بگذارید و به باغ ها آسیب نرسانید.
- اگر برای گشت و گذار به خارج روستا می روید حتما از راهنمایان محلی کمک بگیرید.
- می توانید به نشانی اینترنتی خانه مردم ابیانه:www.abyaneh.org مراجعه کنید.
منبع: سرزمین من شماره 32

 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط