فرزند برومند ملت، سرباز راستین ولایت

نگاهی اجمالی به بیش از چهار دهه فعالیت های گسترده فرهنگی، سیاسی و انقلابی دکتر محسن رضائی نشان از ثبات، تداوم و حرکت در مسیر متعالی پیروی از اندیشه های بلند بنیان گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقام معظم
شنبه، 4 خرداد 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
فرزند برومند ملت، سرباز راستین ولایت

فرزند برومند ملت، سرباز راستین ولایت

 

 

 

 

نویسنده: علی تهرانی مقدم

نگاهی اجمالی به بیش از چهار دهه فعالیت های گسترده فرهنگی، سیاسی و انقلابی دکتر محسن رضائی نشان از ثبات، تداوم و حرکت در مسیر متعالی پیروی از اندیشه های بلند بنیان گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری دارد. تحلیلی مبتنی بر واقعیت از حرکت سیاسی اجتماعی ایشان در سه مقطع حساس تاریخی شامل دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و دوران پس از جنگ تحمیلی و سازندگی ایران اسلامی حکایت از آن دارد که وی یکی از با ثبات ترین سیاستمداران تاریخ معاصر در دیدگاه ها، مواضع و عملکردها می باشد. ثباتی که نشأت گرفته از روحیه انقلابی و پیروی محض از آرمان های امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری دارد. در این نوشتار ضمن مروری کوتاه بر سه مقطع حساس تاریخی، وفاداری وی به ملت، امام و رهبری را با ذکر برخی مصادیق ذکر خواهم کرد.

1- دوران پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران:

دکتر محسن رضایی در دوران نوجوانی و آنگاه که تنها 14 سال از عمرش سپری شده بود، انجمن دین و دانش را بنیان نهاد تا راه خود را از فعالیت های پر حجم و سنگین مارکیست ها و گروه های توده ای متمایز و جدا سازد. در سال 1350 و در سن 17 سالگی، فعالیت های سیاسی خود را آغاز کرد و در سال 1352 به مدت 6 ماه به زندان افتاد.

وی در سال 1354 در دانشگاه علم و صنعت در رشته مهندسی مکانیک پذیرفته شد. ایشان پس از یک سال تحت تعقیب قرار گرفت اما مخفیانه به مبارزات خود علیه رژیم پهلوی ادامه داد و به پیروی از دیدگاه های امام راحل (ره) مشی مبارزات سیاسی مسالمت جویانه را برگزید و از هر گونه همکاری و همراهی با سازمان های مسلحانه، مانند منافقین و چریک های فدایی خلق پرهیز و اندیشه های آنان را منحرفانه دانست. در تداوم فعالیت ها و مبازرات سیاسی خود به همراه جمعی از دوستانش در آن مقطع، گروه منصورون را تشکیل داد تا تفاوت مشی خود را از نهضت آزادی و جبهه ملی که رفتار آنها را سازشکارانه می دانست و سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که افکار آنها را منحرفانه و افراط گرایانه می دانست، متمایز و برجسته سازد. دکتر محسن رضایی تا پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم تعقیب شدید از طرف سازمان امنیت شاه هیچگاه وطن را ترک نکرد و در طول دوران مبارزات سیاسی در قالب گروه منصورون در سازماندهی مبارزات مردم در هفت استان و هفده شهرستان فعالیت نمود. در همان مقطع نیز بسیاری از نیروهای انقلابی و حتی برخی از بزرگان، بعضاً هم به نهضت آزادی و جبهه ملی و هم مجاهدین خلق (منافقین) متمایل بوده و حتی رابطه نزدیک داشتند و عدم سازش و همراهی با این گروه ها از طرف ایشان و دوستانش را به انتقاد هم می گرفتند. با شروع مبارزات جدی در سال 57 در مبارزات و پیروزی انقلاب و حفاظت از امام و سقوط رژیم شاه در کنار سایر انقلابیون نقش برجسته و تأثیر گذاری ایفا نمود.

2- دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی:

دکتر محسن رضایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همواره مسیر مشخص و با ثبات را که مسیری متعادل و منطقی و مستحکم بوده است همچنان در پیش گرفت. وی که از سال 1350 تا 1359 گروه منصورون را راه اندازی و ساماندهی نموده بود به صورت سازمان یافته به فعالیت های سیاسی و مبارزاتی خود ادامه داد. پس از پیروزی انقلاب در حالیکه شورش و جدایی طلبی بسیاری از نقاط کشور را فرا گرفته بود، ایشان با تأسیس سازمان اطلاعات مردمی و انقلابی کشور، در سرکوب شورشگران در نقاط مختلف و دستگیری کودتاچیان در کودتای «نوژه» نقش کلیدی داشت. شورش مسلحانه منافقین در اکثر شهرهای بزرگ با دوازده هزار عضو رسمی و هفتاد هزار هوادار، با هوشمندی و مدیریت بی بدیل ایشان به همراه دوستانش با شکست مواجه گردید.

ایشان پس از مدتی، با حکمی از سوی امام راحل به سمت فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و منشأ اقدامات بسیار مؤثر و برکات فراوان از جمله مدیریت جنگ تحمیلی و تربیت کادری ممتاز از جوانان و نخبگان ایران اسلامی گشت. کارنامه درخشان عملکرد و اقدامات چشمگیر و مؤثر دکتر محسن رضایی در دوران 16 ساله فرماندهی کل سپاه پاسداران که با تقدیر و مهر تأییدی تاریخی از سوی مقام معظم رهبری همراه بود مؤید تداوم ثبات قدم ایشان در مسیر آرمان های امام و انقلاب و وفاداری به امت شهید پرور ایران اسلامی است.

مقام معظم رهبری در بخش اول حکم انتصاب ایشان به عضویت و دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام که در تاریخ 18/6/76 صادر شد، فرازهای بلندی در تقدیر از فعالیت های فداکارانه و مدبرانه ایشان در طول حماسه سازی دوران دفاع مقدس و پس از آن به کار برده اند:

«اینجانب لازم می دانم از خدمات بزرگ و ارزشمند شما در آن نهاد مقدس و سرافراز قدردانی کنم. شما حقاً در این مدت همه ی استعدادهای خود را بکار انداختید تا سازمانی را که عظمت و کارآیی و فداکاری و نشاط انقلابی آن چشم تحلیلگران جهانی را هم بخود متوجه ساخته است از مجموعه ای از جوانان ایثارگر و عاشق اسلام و انقلاب و امام پدید آورید و به رشد و بالندگی برسانید و در این فرایند پر تلاش و سرشار از مجاهدت، گروهی از همکاران کاردان و لایق و مجرب با شما همکاری کردند که بعضی به مقام رفیع شهادت نایل گشته و بسیاری هم اکنون در مسئولیت های بزرگ سپاه و دیگر دستگاه های کشور به خدمت مشغولند و تشکر از شما و همه ی آنان وظیفه ی اینجانب است. شما بحمدالله در این مدت با مجاهدت های خود در عرصه های دفاع مقدس بارها موفق شدید که قلب امام راحل و دل امت مسلمان را شاد کنید.»

3- دوران پس از جنگ تحمیلی و سازندگی ایران اسلامی

پس از شانزده سال فرماندهی خلاق و بی بدیل در سپاه پاسداران و ایجاد بزرگترین ارتش انقلابی دنیا با ده ها یگان و واحدهای رزمی- تخصصی - علمی و شکل دادن به ساختارهایی بی نظیر در درون آن مجموعه بزرگ مانند دانشگاه جامع امام حسین (ع)، دانشگاه حضرت بقیه الله الاعظم (عج) و نیز تشکیل قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، با حکم مقام معظم رهبری در تاریخ 18/6/76 به عضویت و دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام در آمد. رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب ایشان به این سمت مجدداً بر بکارگیری همه توان که در میدان های گوناگون نیز به بروز رسیده است در مدیریت دبیرخانه مجمع بدین شکل تأکید نمودند:

«چون مسئولیت شما به عنوان دبیری آن مجمع نیز مقرر گردیده است، انتظار دارم که در جلسات مجمع و نیز در اداره ی دبیرخانه ی مهم آن، همه ی توانایی خود را که بحمدالله، در میدان های گوناگون به بروز رسیده است بگار گیرید و در سازماندهی و اداره ی دبیرخانه از نیروهای متعهد و عالم و کارآزموده استفاده کنید.»

اکنون که چهارده سال از تاریخ ورود دکتر محسن رضایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام می گذرد، ایشان توانسته است با به کار گیری صدها نخبه کشور در حوزه های تخصصی مختلف و بهره گرفتن از تجارب ارزنده مدیران و کارشناسان نظام در دولت های گذشته و تدوین دهها سیاست کلان، یک سازمان سیاستگذاری از کارشناسان برجسته کشور تشکیل دهد. ایشان اکنون با کوله باری از تجربه و تدوین و طراحی برنامه آینده کشور بر آن است تا با در دست گرفتن مدیریت اجرایی کشور، این تجارب و طراحی های عالمانه را با کمک نخبگان و مردم عزیز ایران، در راه سربلندی، پیشرفت و آّبادانی کشور عملیاتی نماید.

با مروری بر ویژگی ها و توانمندی های فردی، عملکرد گذشته و برنامه های آتی دکتر محسن رضایی برای اداره و حل مشکلات کشور و نیز تأمل بر کلید واژه های مهم و راهبردی مورد تأکید مقام معظم رهبری خصوصاً در دو دیدار اخیرشان در اردیبهشت ماه سال جاری (دیدار با کارگران و فعالان بخش تولید مورخ 7/2/92 و نیز دیدار با دست اندرکاران برگزاری انتخابات مورخ 16/2/92) در خصوص ویژگی های لازم نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری می توان ثبات در مسیر حرکت ایشان و تأیید نگاه آینده محور ایشان به برنامه های پیشرفت و توسعه همه جانبه کشور همسو با اهداف انقلاب اسلامی و منویات مقام معظم رهبری به وضوح مشاهده کرد:

مؤلفه های مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی:

1- ایمان و اعتقاد به خدا، انقلاب، قانون اساسی و مردم

2- روحیه مقاوم در مقابل فشارهای دشمنان

3- تدبیر و حکمت و نگاه بلند مدت و همه جانبه همراه با عزت و حکمت و مصلحت در سیاست خارجی و اداره کشور

4- تکیه بر نظرات کارشناسی و پرهیز از روزمره فکر کردن در مسائل اقتصادی با محوریت اقتصاد مقاومتی

5- تهذیب اخلاقی و نپرداختن به حواشی

6- پرهیز از دغدغه آفرینی و ایجاد تشویش و نگرانی در مردم

7- پرهیز از وعده های بی مبنا و گشایش باغ سبز بی منطق و حرکت منطقی، معقول، منطبق با واقعیت

8- کاری بودن و ارزشی بودن

9- مردمی بودن و توجه به طبقات مختلف مردم و درک مشکلات.

جمع بندی:

نگاهی به کارنامه و عملکرد دکتر محسن رضایی در طول برهه های پیش و پس از انقلاب اسلامی همواره ثبات قدم ایشان در وفاداری به امام و انقلاب و مردم را نمایان می سازد. فعالیت های اثرگذار و تعیین کننده وی در مقاطع حساس تاریخی ایران و نیز حضوری فعال و تعیین کننده در تدوین سند چشم انداز بیست ساله و نیز تدوین برنامه های منسجم مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و برنامه های توسعه که طبق فرمایش مقام معظم رهبری در راستای پرهیز از روزمره فکر کردن در مسائل اقتصادی و ثبات در سیاست های اقتصادی و تکیه بر نظرات کارشناسی و عدم اعتماد به شیوه های تزریقی اقتصادهای تحمیلی شرق و غرب، گواه بر نگاه بلند مدت، منسجم و با برنامه دکتر محسن رضایی و همسو با منویات مقام معظم رهبری است.

نکته ای که ذکر آن در پایان بسیار ضروری به نظر می رسد توجه به شعار مهم مقام معظم رهبری در سال جاری است. تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی حضور دولتی فراگیر، اخلاق محور و برنامه محور را طلب می کند و دکتر محسن رضایی که در همه برهه های حساس انقلاب اسلامی مجهز به سلاح مورد نیاز در خط مقدم فداکاری و خدمت به رهبری، انقلاب و مردم بوده است این بار نیز با تجهیز خود به سلاح اقتصاد به ویژه با رویکرد راهبردی اقتصاد مقاومتی در شرایط تحریم اقتصادی، می تواند حماسه ای دیگر برای ملت ایران خلق نماید و در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب برای تحقق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی گام بردارد.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
play_arrow
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
play_arrow
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
play_arrow
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
play_arrow
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
play_arrow
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
play_arrow
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
play_arrow
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
play_arrow
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
play_arrow
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
play_arrow
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار
play_arrow
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار