ناشناس
افسردگی شدید دارم، راهکار بدین.
سلام من یک دختر دانشجو هستم افسردگی شدیدی دارم رفتار بچگانه ای دارم که هیچ کسی دوست نداره. انسان ضعیف و با اعتماد به نفس صفر هستم همه میگن چرا خودت رو با شرایط وفق نمیدی چرا به اندازه سنت فکر نمیکنی؟ ارتباط عمومی فوق العاده ضعیف دارم و کسی من رو دوست نداره همش فکر میکنم من برای چی در این دنیا که هیچ ثمری ندارم زندگی میکنم؟
مشاور: خانم قربانی
سلام بر شما دوست جوان و همراه گرامی
از افسردگی خود و شدت ان سخن گفتید و بیان داشتید که اطرافیان رفتار شما را مورد انتقاد قرار میدهند. به نظر میرسد تعاملات با اطرافیان و بازخوردهای انان در شما اثر منفی داشته و خودکارامدی تان را پایین ارزیابی میکند و برجسته شدن ضعف های موجود سبب شده که یاس در شما رخنه کند. هر انسانی دوست دارد که در جمع دوستان و افراد مثبت و موفق حضور پیدا کند و این خواسته و دغدغه کاملا طبیعی و بجاست؛ اما سوال اینجاست که چه چیزی سبب شده این انتقادات را شاهد باشید. ایا در محیط خانواده هم همین مسئله را دارید یا فقط در محیط دوستان و یا...؟ بر چه معیاری و با چه تشخیصی خود را افسرده میدانید آن هم از نوع شدید؟!
دوست جوان، تشخیص افسردگی به راحتی و بدون نظر کارشناسانه، صحیح نبوده و قابل اعتنا نیست. اطلاعات ارایه شده توسط شما کامل نیست اما به نظر میرسد که مشکلات حاضر شما فقط در محیط دوستان و در فضای اجتماعی بروز پیدا کرده و اگر این حدس بنده صحیح باشد ، باید عرض کنم که این امر میتواند ناشی از تفاوت محیط تربیتی و محیط اجتماعی باشد. به عبارتی، به نظر میرسد که شما در محیط خانواده از توجه و محبت ویژه خانواده بهره مند بوده و به تنهایی، تعاملات اجتماعی با افراد غریبه را کمتر تجربه کرده اید. و در حال حاضر در محیطی بسیار متفاوت با خانواده به سر میبرید و این تفاوت ها سبب شده به راحتی نتوانید با شرایط جدید و دنیای رنگارنگ کنار بیایید و همه این موارد سبب شده احساس تنهایی،عدم شادابی، یاس، ناتوانی و به قول خودتان افسردگی کنید. این رفتارها و حالات شما به هر دلیلی که باشد، شما هم اکنون نیاز دارید که روابط خود را ارتقا دهید و با داشتن تعاملات اجتماعی، توانمندی روانی خود و در نتیجه شایستگی های بایسته را کسب کنید. برای این منظور لازم است :
- استقلال و مسئولیت پذیری را تمرین کنید. از اشتباه کردن و مشاهده اشتباهات تان توسط دیگران هراس نداشته باشید و استقامت کنید تا هر انچه لازم است را بیاموزید و رفته رفته روی پای خود بایستید و هر انچه به شما محول شده را به انجام رسانید.
- الگوی رفتاری و فکری مستقل و توانمندی را در خانواده و یا دوستان انتخاب کنید و در با مشاهده رفتار او رفتار خود را جهت دهی کنید.
- بجای کناره گیری از دوستان، خود را در جمع انها قرار دهید و با مطالعه رفتار و عملکرد انها، خود را در موقعیت های عملی دیگر اماده سازید.
- از ناملایمات و انچه باب میل تان نیست نگریزید، صبور باشید و تا جایی که می توانید به مدارا کردن و تحمل کردن مبادرت ورزید.
- در زمان هایی که نمی توانید با امری کنار بیایید بجای حذف ان یا فرار از ان ، با ایجاد خلاقیت راهی برای کنار امدن پیدا کنید. اینگونه میتوانید به راحتی به سازگاری برسید.
- مطمئنا مانند هر انسان دیگری نقاط قوتی دارید آنها را برجسته سازید و رشد دهید.
- کتاب بخوانید مخصوصا داستان و رمان و برخوردهای اجتماعی را تحلیل کنید.
شاد و سلامت باشید.
بیشتر بخوانید:
افسردگی روحی: علایم و درمان