ناشناس
از احساس حقارت رنج می برم" ازتون راهنمایی می خوام.
سلام خسته نباشید بابت کانال خوبتون ممنونم. من آقایی هستم که 30 سال سن دارم. متاسفانه به دلیل مسائلی که توی دوران زندگیم پیش اومده تا به الان موفق نشدم با خانمی ارتباط بر قرار کنم و همین موضوع باعث شده که به کل اعتماد به نفسم رو از دست بدم حتی با وجود اینکه توی زندگی کاری و تحصیلی موفق بودم اما از طرف اطرافیانم کاملا تحت فشار و گاها تمسخر قرار میگیرم الان نمیدونم چیکار کنم؟؟؟ و اصلا نمیدونم چی درسته؟؟؟؟ اصلا نمیدونم من مشکل دارم یا نه؟؟؟ الان احساس حقارت می کنم. حس میکنم آدم بی عرضه ای هستم ولی نمیدونم چیکار کنم. ازتون خواهش میکنم راهنماییم کنید. باز هم بابت کانالتون ممنونم.
مشاور: احسان فدایی
با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
برادر گرامی! اعتماد به نفس شما وابسته به ارتباط با خانم ها نیست بلکه اگر موفقیت های خوبی در زندگی تان کسب کرده اید همین یعنی اینکه اعتماد به نفس بالایی دارید منتها چون سن شما رو به افزایش است باید کم کم به سمت ازدواج حرکت کنید و از خانواده بخواهید در این موضوع اقدام کنند.
متاسفانه امروزه با شرایط اجتماعی فعلی و ارتباطات گسترده ای که بین دو جنس برقرار گردیده است و باعث آسیب ها و زیان های اجتماعی و خانوادگی گردیده است، نوع هنجارها تغییر پیدا کرده و ضد ارزشها به ارزش تبدیل گردیده است، باید توجه کرد که امروزه اگر ما می بینیم که برخی افراد به راحتی و بدون هیچ خجالت و حجب و حیایی با نامحرم رابطه برقرار کرده، گفتگو و خنده و بعضا آن هم با صدای بلند انجام می دهند این نباید امری مثبت تلقی گردد بلکه اینکه انسان با دیدن نامحرم دچار خجالت و حجب و حیا شده و به راحتی نتواند رابطه برقرار کند امری مثبت و سازگار با طبیعت انسانی می باشد. مطلب دیگر اینکه احساس خجالت اگر از حُجب و حیای معقول و متعادل تراوش کند نه تنها بد نیست بلکه خصلتی نیکو است خصوصاً برای زنان و دختران که اسطوره حیا و نجابتاند. این گونه حیاها که یا حیای از خداوند به شمار میآید یا حیا از معصومین (علیهمالسلام) یا مردم یا حیای از خود، انسان را از گناه باز میدارد و جلوی بسیاری از گناهان و منکرات و مفاسد سد می زند و رفتارهای انسان را پالایش شده و صاف و خالی از آلودگی بیرون میدهد. رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآله) میفرمایند: «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْحَیِیَّ الْحَلِیمَ الْعَفِیفَ الْمُتَعَفِّف؛ خداوند انسان با حیاىِ بردبارِ پاک دامنى را که پاکدامنى مى ورزد، دوست دارد» ؛ اما باید توجه داشت هر گاه حیاء افراطی شود و بازتاب خُلق کم رویی باشد نه تنها معقول نیست و پسندیده نمیافتد بلکه عاملی بازدارنده خواهد بود از اینکه انسان به خواسته های طبیعی خویش دست نیابد و موفقیتها یکی یکی هم چون نسیمی بی بازگشت از کنار او رد شوند و او هیچکدام را تنفس نکند. این نوع خجالت بر خصوصیات روانی و جسمانی افراد اثر بد میگذارد و فرد کم رو علاوه بر خودخوری و درگیری وجدانی با خود در عرصه اجتماع هم میتواند زیان اقتصادی ببیند، هم از حق خود نتواند دفاع کند و هم آثاری هم چون افتِ شخصیت اجتماعی، رکود علمی، مشکلات عقیدتی و خانوادگی و ... گریبان او را بچسبند. در روایتی از امام صادق(علیهالسلام) وارد شده است که «اَلحَیاءُ عَلى وَجهَینِ فِمِنهُ ضَعفٌ وَ مِنهُ قُوَّةٌ و َإسلامٌ و َإیمانٌ؛ حیا بر دو گونه است: یکى حیاى ضعف و ناتوانى و دیگرى حیاى قدرت و اسلام و ایمان». پس در واقع حیایی که انسان را از کارهای زشت و ناپسندی چون جلوه گری در مقابل نامحرم باز میدارد، حیای خوب و مورد تأیید اسلام ناب و واقعی میباشد و نشانة عقل و تدبیر حقیقی انسان است و آنچه که در فضیلت حیا در اسلام آمده است، همین حیا میباشد اما حیایی که در روابط اجتماعی شما تأثیر گذاشته و موجب ضعف و تولید اضطراب شده است، غیر منطقی به نظر میآید. آنچه مهم است اینکه اکنون شما به تمسخر و برخورد های دیگران توجهی نکنید و همچنان حیای خود را حفظ نمایید البته می توانید قبل از ازدواج مطالعاتی در مورد زنان داشته باشید و با روحیات زنانه بیشتر آشنا شوید.
موفق باشید.