ناشناس

دعوای بچه ها را چگونه مدیریت کنم؟

من3 تا بچه دارم به ترتیب 9 -5-و 2 سال هر سه پسر هستند. مشکل من درگیری و دعوای دو پسر بزرگترم با هم است. مدام در حال دعوا با هم هستند واقعا اعصابمان نمی کشد از آینده می ترسیم. می خواستم بدانم باید چه کار...
چهارشنبه، 25 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

دعوای بچه ها را چگونه مدیریت کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 36 ساله )

من3 تا بچه دارم به ترتیب 9 -5-و 2 سال هر سه پسر هستند. مشکل من درگیری و دعوای دو پسر بزرگترم با هم است. مدام در حال دعوا با هم هستند واقعا اعصابمان نمی کشد از آینده می ترسیم. می خواستم بدانم باید چه کار...


مشاور: خانم ضیایی

سلام و عرض ادب خدمت شما پرسشگر گرامی. بیان کردین "پسر 9 ساله و 5 ساله یتان با هم دعوا و درگیری دارند": یکی از مسائل شایعی که اکثر والدین با آن مواجه هستند نزاع و درگیری بین فرزندان هست و گاه آنقدر این بحث و بگو و مگوها زیاد می شود که آرامش خاطر خانواده را بهم می ریزد. و بعضی اوقات والدین هم مدیریت خشم خود را از دست می دهند و ناخودآگاه بحران و جنجال بیشتری رخ می دهد. در صورتی که می توان، با آموزش برخی مهارت ها به کودکان جلوی بسیاری از اختلافات و تنش ها را گرفت.
- در ابتدا لازم هست والدین خودشان الگوی مناسبی برای بچه ها باشند چرا که بچه ها با آنچه از والدین مشاهده می کنند تربیت می شوند. اگر آن ها هنگام اختلاف نظر با هم جر و بحث و دعوا می کنند، دیگر نمی توان از کودکان انتظار بهتری داشت.
- گاهی مشاهده می شود که والدین بدون اینکه از موضوع اختلاف اطلاعی داشته باشند فرزند بزرگتر را مورد پند و اندرز قرار می دهند و از او می خواهند تو بزرگتری و خجالت بکش و کوتاه بیا.. این امر باعث می شود فرزند کوچکتر همیشه خودش را حق به جانب بداند و چون می بیند که والدین در هر شرایطی او را حمایت می کنند، زورگوتر می شود و چه بسا بسیاری از مواقع شروع کننده ی دعوا شود. در صورتی که برخی مواقع باید در دعوای فرزندان دخالت نکرد، خصوصا زمانیکه می بینیم به آسیب جسمی منجر نمی شود و یه بگو مگوی ساده هست. گاهی اوقات هم باید فرزند کوچک را توبیخ کرد اگر به بزرگتر خود بی احترامی کرده باشد و بعضی زمان ها هم هر دو را.
- زمانیکه بچه ها به دور از جنگ و دعوا ساعت ها با هم بازی می کنند آنها را تشویق کنید. تشویق کردن باعث تکرار و تقویت رفتارهای خوب می شود. برای مثال، هنگامی که یکی از بچه ها،وسایلش را در اختیار دیگری قرار می دهد، او را به خاطر کار خوبی که انجام داده است، تشویق کنید و به او بگویید آفرین پسر گلم، چقدر کار ارزشمندی انجام دادی که....
- به فرزندان خود حل مسئله را آموزش دهید. به آن ها بیاموزید وقتی اختلاف نظری بین شما پیش می آید چگونه می توانید حل کنید که هم تو راضی باشی و هم برادرت. و از آن ها بخواهید که راه حل هایشان را با شما در میان بگذارند. مثلا اگر بر سر اسباب بازی با هم دعوا می کنند، به جای داد و بیداد چه کار می توانند انجام دهند. از قبیل اینکه نیم ساعت برادرم بازی کند با این وسیله و نیم ساعت هم خودم. حتی برای اینکه چه کسی اول شروع کند می توانند قرعه کشی کنند.
- باید به کودکان همدلی کردن را آموزش داد. اینکه اگر کسی دست به وسایلت بزند چقدر ناراحت میشوی، برادرت هم همینطور. البته برای اینکه آموزش مهارت ها به پند و اندرز و نصیحت تبدیل نشود بهتر هست که در قالب قصه و بازی مفاهیم اخلاقی را به کودکان بیاموزید. و در نهایت، آموزش مهارت های زندگی برای همه ی ما نیاز هست و چه خوبه که فرزندان از همان دوران کودکی، حل اختلاف، حل مسئله، مدیریت خشم، همدلی کردن و.... را بیاموزند. شما بزرگوار می توانید کودکان خود را در این کارگاه ثبت نام کنید تا از نگرانی درباره ی آینده ی فرزندانتان در امان باشید.
به امید لحظات شاد برای شما



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره مرتبط