دوشنبه، 6 بهمن 1393

پرسش :

مي گويند وقتي ماجراي كربلا را براي يزيد نقل مي كردند، بعضي از نقاشان تصاوير وقايع را بر روي ديوار مي كشيدند، تا وقتي كه مي رسد به ماجراي حضرت علي اصغر(ع)، يزيد مي گويد از نقل اين مورد خودداري كنند كه همانا براي آن رسوايي در پي دارد، اين مطلب صحت دارد؟

پاسخ :
اين مسئله در منابع کهن تاريخي وجود ندارد، بلکه خلاف آنچه گفته شده در منابع است. وقتي از حضرت سجاد ـ عليه السلام ـ پرسيدند نام تو چيست؟ گفت : علي، يزيد گفت: مگر علي در کربلا کشته نشد و امام جواب او را داد[1]؛ قساوتي که حاميان يزيد داشتند از خوي يزيد سرچشمه مي گرفت يزيد بر خلاف پدران خود در اعمال خشونت بي باک و در برخوردهاي بي تدبيرانه نيز سرآمد بود در منابع تاريخي آمده است که هيچ گاه به تدبير و تأمّل و انديشه درباره پيامد کارهايش روي نياورده است[2]. چون اگر یزید به رسوایی فکر می کرد کشتن امام حسین (ع) برای او بزرگترین رسوایی بود ؛

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1- فرهنگ عاشورا ،جواد محدثی.
2- دائره المعارف تشیع.

پی نوشتها:
[1] . باقرشریف ،قرشی،تحلیلی از زندگانی امام سجاد،مشهد آستان قدس رضوی،1372،ج1،ص102
[2] . رک :مسعودی ،مروج الذهب،
منبع: اندیشه قم