شنبه، 11 بهمن 1393

پرسش :

مي گويند که در تنها مصيبتي که از عالم بالا و از خداوند متعال به امام حسين ـ عليه السلام ـ تسليت گفته شده، مصيبت حضرت علي اصغر ـ عليه السلام ـ بود، آيا اين مطلب صحيح است؟

پاسخ :
شهادت علي اصغر ـ عليه السلام ـ بر امام حسين ـ عليه السلام ـ و خاندان آن حضرت، بسيار سخت و ناگوار بود.
در منتخب نقل شده است که در يکي از زيارت هاي عاشورا آمده است: «والسلام علي ولدک عليّ اصغر الّذي فجعت به؛ و سلام بر فرزند تو علي اصغر که در مورد او مصيبت سختي بر تو وارد شد».[1]
در هنگام شهادت علي اصغر ـ عليه السلام ـ، امام حسين ـ عليه السلام ـ فرمود: «آنچه که اين مصيبت سخت را آسان مي کند، اين است که خداوند خود آن را درک مي کند و مي داند. اين بچه، از بچه ناقه صالح کمتر نمي باشد.[2]
مصيبت علي اصغر ـ عليه السلام ـ بر امام حسين ـ عليه السلام ـ بسيار سخت بود و آن حضرت در حالي که گريه مي کرد، با خدا چنين مناجات کرد: «خدايا خودت بين ما و اين قوم، داوري کن، آنها ما را دعوت کردند تا ما را ياري کنند، ولي به کشتن ما اقدام مي کنند». در اين هنگام بود که ندايي از آسمان شنيده شد: اي حسين ـ عليه السلام ـ در فکر اصغرت نباش، هم اکنون دايه اي در بهشت براي شير دادن او آماده است.[3]
نکته قابل توجه اينکه، گرچه تعبيري تحت عنوان تسليت در منابع نيامده است، ولي همين نداي آسماني دلداري و تسليت براي آن حضرت است.

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1ـ سوگنامه آل محمد، محمدي اشتهاردي.
2ـ سخنان جامع امام حسين ـ عليه السلام ـ، محمد دشتي.
3ـ نکته هاي ناگفته از عاشورا، آيت الله ميلاني.

پی نوشتها:
[1]. طريحي، فخرالدين، متخب، بيروت اعلمي، ص275؛ مقرّم، مقتل الحسين، ص331.
[2]. سيد علي بن موسي طاووس، لهوف، ترجمه عقيقي بخشايشي، قم، نشر نويد اسلام، 1378ش، ص66؛ مقتل خوارزمي، ص36؛ مقتل مقرّم، ص266.
[3]. معالي المبيطين، ج1، ص424؛ تذكره الخورض سبط ابن جوزي، ص144.
منبع: اندیشه قم