جمعه، 7 فروردين 1394

پرسش :

مکان سکونت امام زمان علیه السلام در عصر غیبت کبری کجاست؟

پاسخ :
از روایات بسیارى استفاده مى شود که امام زمان علیه السلام نه تنها در سرداب مقدس مخفى نیست بلکه هیچ مکان معینى ندارد.
امام زمان علیه السلام در خطاب خود به ابراهیم بن مهزیار فرمودند:
پدرم مرا وصیت کرده که در سرزمین هاى مخفى و دور سکنى گزینم تا امرم از مردم مخفى بماند و محلم از کیدهاى اهل ضلالت و ارتداد و از حوادث امت هاى گمراه محفوظ بماند. لذا این سفارش ، مرا به تپه هاى بلند کشانده است. (1)
آرى مطابق برخى از روایات مکان خاصى براى حضرت وجود دارد که تنها خواص از شیعیانش از آن اطلاع دارند.
اسحاق بن عمار از امام صادق علیه السلام نقل مى کند که فرمودند:
للقائم غیبتان : احداهما قصیرة و الاخرى طویلة ، الغیبة الاولى لا یعلم بمکانه فیها الا خاصة شیعته و الاخرى لا یعلم بمکانه فیها الا خاصة موالیه(2)؛
براى قائم دو غیبت است : یکى کوتاه و دیگرى طولانى ، در غیبت کوتاه کسى غیر از خواص از شیعیانش از مکان او اطلاع ندارند و در غیبت طولانى نیز تنها خواص از دوستدارانش از مکان او آگاهند.

پی نوشتها:
1- بحارالانوار ، ج 99 ، ص 108.
2- کافى ، ج 1 ، ص 340 ، ح 19.

منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران