شنبه، 2 خرداد 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

اخبار رجعت را چگونه می‏‌شود تصدیق كرد؟


پاسخ :
شرح پرسش:
بعد از مرگ و انتقال به عالم برزخ، بازگشت به دنیا و ماده چگونه ممكن است؟ و اخبار رجعت را چگونه می‏‌شود تصدیق كرد؟

پاسخ:
مرحوم سید نعمت ‏الله جزایری در كتاب الأنوار النعمانیه فرموده است: ششصد نص دینی اعم از آیه، روایت، دعا و زیارت در رابطه با رجعت وجود دارد.(1) البته روایات با هم تنافی دارند، ولی روی هم رفته قطعاً رجعت به معنای بازگشت به زندگانی دنیا بعد از مرگ را اثبات می‏‌كنند. چنان‌‏كه قرآن كریم نیز در موارد متعدد بر بازگشتن به دنیا بعد از مرگ تصریح كرده و بر مسئله رجعت صحه می‌‏گذارد. از آن جمله زنده شدن مردگان توسط حضرت عیسی(ع) است. همچنین در قضیه بقره بنی‏‌اسراییل می‏‌فرماید: «و إذ قتلتم نفساً فاّدارأتم فیها، والله مخرج ما كنتم تكتمون. فقلنا اضربوه ببعضها، كذلك یحیی الله الموتی، و یریكم آیاته، لعلّكم تعقلون(2)؛ و چون شخصی را كشتید، و درباره او با یكدیگر به ستیزه برخاستید، و حال آن‌كه خدا، آنچه را كتمان می‌‏كردید آشكار گردانید. پس گفتیم: با قسمتی از آن [گاو سر بریده را] به آن [مقتول] بزنید‍ [تا زنده شود‍]. این‏‌گونه خدا مردگان را زنده می‏‌كند، و آیات خود را به شما می‌‏نمایاند، باشد كه بیندیشید.»
مقصود از «قلنا اضربوه ببعضها» دم گاو است. و نیز در جریان دیگر می‏‌فرماید: «ألم تر إلی الّذین خرجوا من دیارهم و هم ألوف حذر الموت، فقال لهم الله: موتوا، ثمّ أحیاهم(3)؛ آیا از حال كسانی كه از بیم مرگ از خانه‏‌های خود خارج شدند، و هزاران تن بودند، خبر نیافتی؟ كه خداوند به آنان گفت: تن به مرگ بسپارید، آن گاه آنان را زنده ساخت...»
همچنین در قضیه حضرت عزیر(ع) می‏‌فرماید: «فأماته الله مأه عام ثمّ بعثه...( 4)؛ پس خداوند او را به مدت صد سال می‌راند، آن ‏گاه او را برانگیخت....»
در بعضی از اخبار رجعت نیز آمده است: عمر عالم صد هزار سال است، هشتاد هزار سال از آن حكومت آل محمد(ص)، و بیست هزار سال حكومت دیگران است. تا این‌كه در آخر می‏‌فرماید: چهل روز مانده به انقراض عالم، زمین از حجت خالی می‏‌گردد، و هرج و مرج عالم را فرا می‏‌گیرد، و بعد از چهل روز در صور دمیده شده و قیامت برپا می‏‌گردد.( 5)

پی ‏نوشت‌ها:
1. مخفی نماند كه قول به رجعت از مختصات مذهب شیعه است و عامه بدان معتقد نیستند.
2. بقره(2)، آیات 72 و 73.
3. بقره(2)، آیه 243.
4. بقره(2)، آیه 259.
5. بحارالانوار، ج 53، ص 145، ح 4 و ج 51، ص 348، ح 1 و ج 6، ص 18، ح 1


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.