سه‌شنبه، 17 آذر 1394

پرسش :

1- در مسجد جامع شهر ما، گاهی اوقات برای امامت جماعت، روحانی وجود ندارد، در این مواقع، شخص مسنی که بازنشسته‌ی آموزش و پرورش است و بسیار شخص شریفی است و اطلاعات احکامی و دینی وی نیز بسیار خوب است، امامت جماعت را بر عهده می‌گیرد و بقیه نیز به وی اقتدا می‌کنند، اما مشاهده می‌کنیم که در میان مامومین، افراد طلبه‌ای که مشغول تحصیل در حوزه علمیه هستند ولی هنوز معمم نشده و درسشان به اتمام نرسیده است نیز حضور دارند، سوال بنده این است که با توجه به فتوای آقا که فرمودند (با وجود روحانی به غیر روحانی اقتدا نکنید)، در این صورت اقتدا به شخص مسن نامبرده صحیح است یا باید به آن طلبه‌های جوان اقتدا کنیم؟ 2- در صورت قبول نکردن آن طلبه‌های جوان، آیا باید نماز را فرادا بخوانیم یا این‌که به شخص مسن غیر روحانی اقتدا کنیم؟

پاسخ :
مراد آن است که اگر معمم وجود داشته باشد و قبول امامت هم بکند نباید به غیر روحانی اقتداء نمود.

منبع: gorgani.ir