يکشنبه، 16 خرداد 1395

پرسش :

بر طبق روایت « اذا ذهب بریداً و رجع بریداً فقد شغل یومه » در زمان قدیم مسافرت 8 فرسخی، یک روز طول می کشید با توجه به اینکه در زمان فعلی این چنین نیست آیا همچنان شخص با طیّ 8 فرسخ، حکم مسافر را دارد؟

پاسخ :
در روایات، در مورد سوال از پیامبر صلی الله علیه و آله برای نماز مسافر آمده است که ایشان فرمودند: جبرییل بر من نازل شد و گفت فاصله میان دو کوهی که در دو طرف مدینه است، حدّ سفر خواهد بود و بعد از اندازه گیری 4 فرسخ بوده است؛ بنابراین معیار حکم مسافر، یک روز مسافرت نیست بلکه طیّ مسافت شرعی است که نسبت به امروز هم تغییر نکرده است.

منبع: makarem.ir