سه‌شنبه، 12 بهمن 1395

پرسش :

اگر کسى از عدّه‌اى مقدارى طلب دارد و چند برابر آن بدهکار است، آیا خمس به آن تعلق می گیرد یاخیر؟ به محض وصول، خمس به آن تعلّق مى‌گیرد، یا زمانی دیگر؟

پاسخ :
اموالی که از دیگران طلب دارید اگر بر زمان حصول آن فائده سال گذشته باشد هر موقع که امکان وصول آن باشد خمس آن فوری است. البته اگر بعد از حصول فائده تا یک سال برای مخارح زندگی بدهکار شود، از آن فائده کسر می شود.
همچنین اگر برای به دست آوردن منفعتی بدهکار شده باشد، وقتی منفعت حاصل شد از آن کسر می‌شود.

منبع: zanjani.net