جمعه، 1 ارديبهشت 1396

پرسش :

عمر شهاب سنگ‌ها چقدر است؟

پاسخ :
در زندگی هر شهاب سنگ چهار دوره زمانی مجزا وجود دارد:

1- سن زمینی: منظور مدت زمانی است که از سقوط شهاب سنگ بر سطح زمین می‌گذرد.

2- سن تابش پرتوهای کیهانی: دومین سن هر شهاب سنگ دوره‌ای است که طی آن مانند جرمی کوچک در مداری به دور خورشید می‌گردید.

3- سن پیدایش: منظور مدت زمانی است که از آخرین رویداد عمده دمای زیاد در شهاب سنگ می‌گذرد.

4- سن ماقبل پیدایش: تقریباً تمام عناصر به جز هیدروژن و هلیم در دل گونه‌های مختلف ستاره‌ها پدید آمده‌اند. این موضوع نه تنها درباره شهاب سنگ‌ها بلکه در مورد هر آنچه در زمین یافت می‌شود و از جمله بدن خود ما صادق است. سن ما قبل پیدایش برای هر عنصر فاصله زمانی میان پیدایش آن در یک ستاره تا شرکت آن در تشکیل سیارات یا شهاب سنگ‌ها است.

منبع: noojum.com