سه‌شنبه، 21 شهريور 1396

پرسش :

شخص جاهل مقصّری در موقع وضو گرفتن تا مچِ دست، آب می‌ریخته و دست را بر آن می‌کشیده است و یقین ندارد که آب به لای انگشتان می‌رسیده یا نه و دست به لای انگشتان و بالای آنها هم نمی‌کشیده است، چون فکر می‌کرده با شستن دست قبل از صورت نیاز، به شستن مجدّد نمی‌باشد، آیا نمازهایی که خوانده قضا دارد؟

پاسخ :
در صورتی که با همان آب ریختن به قصد وظیفه، تمام عضو شسته می‌شده نیاز به دست کشیدن ندارد، در غیر این صورت در مواردی که می‌داند شسته نشده، باید نمازهایش را قضا کند.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.