شنبه، 29 مهر 1396

پرسش :

زن و شوهری که از همدیگر طلاق گرفته بوده‌اند با همدیگر از منزل خارج می‌شوند و از دست یکدیگر غذا می‌خورند و در کنار هم نشسته و همدیگر را بر اساس این که با هم همسر هستند لمس می‌کنند؛ اما هنگام این اعمال قصد رجوع نداشته‌اند و این عمل در مدت عده رجعیه صورت گرفته و با همدیگر به رجوع رضایت می‌دهند؛ لکن در برخی از امور زندگی مشترک اختلاف نظر داشته‌اند، این روند تا پایان زمان عده ادامه داشته است، آیا همین مقدار رجوع محسوب می‌شود یا خیر؟

پاسخ :
اگر آن دو به رجوع راضی بوده‌اند اما در برخی امور با همدیگر اختلاف داشته‌اند، چنان چه برخی از آن امور در عده رجعیه تحقق یابد، رجوع محسوب می‌شود و در غیر این صورت رجوع محسوب نمی‌گردد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.