دوشنبه، 11 دی 1396

پرسش :

گرفتن اولاد از مادر در اثر طلاق یا به نحو دیگری - که حضانت با پدر است - در صورتی که مشقّت غیر قابل تحمّل برای مادر داشته باشد یا باعث عدم رشد روانی فرزند شود، یا هر دو در عُسر و حرج بیفتند، آیا پدر می‌تواند فرزند را از مادر جدا کند؟

پاسخ :
ادعاهای ذکر شده می‌تواند از طرفین باشد، ولی پدر با این که حق حضانت دارد، لکن به گونه‌ای نباید عمل کند که مادر به مشقّت زیاد و عُسر و حرج واقع شود و نباید مانع شود او را از زیارت و دیدار و اجتماع برای صله رحم و دفع یا رفع عسر و ضرر، به فرستادن طفل یا آوردن او ممکن است و همین حکم در ایام حضانت مادر هم هست و اختلاف باید نزد حاکم شرع حل و فصل گردد.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.