يکشنبه، 29 بهمن 1396

مطالبه مهریه در زمان عقد

پرسش :

دخترى که در دوران عقد تا عروسى در خانه پدر زندگى مى کند؛ آیا مى تواند مهریه خود را طلب کند (با اینکه هنوز هیچ تمکینى نکرده است)؟

پاسخ :
همه مراجع: در صورتى که هنگام خواندن عقد، براى پرداخت مهر مدتى معین نکرده باشند و مرد نیز قدرت و توانایى مالى داشته باشد؛ مى تواند مهر خود را از او مطالبه کند.[1]

پی‌نوشت‌:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 2420 ؛ نورى، توضیح المسائل، م 2416 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 2484 و دفتر: خامنه اى.

منبع: مجموعه پرسش‌ها و پاسخ‌هاى دانشجویى؛ دفتر بیست و یکم (احکام ازدواج، مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)، سید مجتبى حسینى، قم: دفتر نشر معارف، 1385.

مطالب مرتبط:

اگر زن مهریه خود را از شوهر مطالبه کند، وظیفه او چیست؟

آیا زن بعد از اجراى عقد ازدواج، مى تواند مهریه خود را مطالبه کند؟

اگر مردى قصد پرداختن مهریه همسرش را نداشته باشد، آیا این عقد آنها باطل است؟

اگر در عقد ازدواج مهریه ذکر نشود، آیا عقد باطل است؟

تعیین مهریه حق چه کسى است؟ آیا حق دختر است یا پدر و مادر؟

آیا پرداخت مهریه، به همان مبلغى است که قبلاً معین شده و یا باید به نرخ روز محاسبه شود؟

اگر زن از حقوق شرعى و واجب شوهر سرپیچى کند، آیا مرد مى تواند مهریه او را ندهد؟

اگر مادر یا پدر شوهر، مهریه عروس را قبول کند؛ آیا پرداختن مهریه بر عهده آنها است یا شوهر؟

اگر مرد بعد از ازدواج، قدرت پرداختن مهریه را نداشته باشد؛ آیا زن مى تواند از نزدیکى او جلوگیرى کند؟

اگر زن مهریه اش را از شوهر طلب کند؛ ولى او قادر به پرداخت آن نباشد، تکلیف چیست؟

مقدار مهریه چقدر باید باشد؟ آیا قرار دادن مهریه زیاد بر خلاف شرع است؟

دختر باکره رشیده اى که پدرش فوت کرده، اجازه چه کسى براى عقد او لازم است؟