يکشنبه، 12 فروردين 1397

کودکم موهایم را می‌کشد. چه کاری باید انجام دهم؟

پرسش :

کودکم موهایم را می‌کشد. چه کاری باید انجام دهم؟

پاسخ :
او را از خود دور کنید و چیز دیگری به دستش دهید. هرگاه او را بغل کرده‌اید، چنین کاری انجام داد، او را زمین بگذارید. خوب است تا وقتی چنین کاری انجام می‌دهد، موهایتان را از پشت جمع کنید و با چیزی ببندید.
کودک، معمولاً تا یک سالگی این عمل را انجام می‌دهد، شما نباید عصبانی نشوید. این کار نوعی سرگرمی و تفریح و کسب تجربه برای او محسوب می‌شود. وقتی چنین کاری انجام می‌دهد، نخندید و بی‌حوصله نشوید، زیرا این حالت شما، او را سردرگم و گیج خواهد کرد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودکم سرش را به تختش می‌کوبد چه مشکلی پیش آمده؟

هنگامی که کودکم کارهای خطرناک انجام می‌دهد یا شیطنت می‌کند، چه کاری می‌توانم بکنم؟

وقتی کودکم گریه می‌کند، به سراغش نروم و او را بغل نکنم، در بهترشدن رفتارش تأثیر خواهد گذاشت؟

آیا می‌توانم به کودکم کمک کنم که رفتار خوبی داشته باشد؟

چه موقع کودکم آرام‌تر خواهد شد؟

چه عواملی در رفتار کودکم تأثیر دارند؟

آیا زایمان دشوار، می‌تواند عوارض رفتاری را موجب شود؟

بچه خوب کیست؟

آیا هیچ‌وقت نباید کودکم را تنبیه بدنی کنم؟