يکشنبه، 12 فروردين 1397

کاری که به کودکم می‌گویم، انجام نمی‌دهد، چه کار می‌توانم بکنم؟

پرسش :

کاری که به کودکم می‌گویم، انجام نمی‌دهد، چه کار می‌توانم بکنم؟

پاسخ :
شاید بیش از اندازه از سن و توانش انتظار دارید. ببینید تقاضایتان واقع‌بینانه است یا با لحن درستی از او خواسته‌اید که کاری را انجام دهد. حقیقت این است که شما نمی‌توانید کودک را مجبور به انجام کاری کنید، بلکه فقط می‌توانید از او بخواهید تا کاری را انجام دهد. بهتر است از برخورد و درگیری و کلک‌زدن خودداری کنید. کودک نوپایتان ممکن است در دو سالگی اسباب‌بازی‌هایش را جمع کند، البته اگر شما هم کمک کنید. می‌توانید این کار را به صورت یک بازی انجام دهید و به او بگویید «هرکسی زودتر این‌ها را توی جعبه بریزد، برنده است».

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودکم در جمع، ادب را رعایت نمی‌کند، چه کار می‌توانم بکنم؟

کودک نوپایم همیشه می‌گوید: «نه»، چه کار باید بکنم؟

کودک نوپایم یک لحظه، آرام و قرار ندارد، آیا طبیعی است؟

چرا کودک نوپایم با کودکان دیگر بازی نمی‌کند؟

کودک نوپایم، از هم‌سن و سالانش شیطان‌تر است. آیا من مقصرم؟

اگر به کودکم خیلی جایزه بدهم، او را لوس می‌کنم؟

چگونه می‌توانم کودک نوپایم را تشویق کنم تا رفتار خوبی داشته باشد؟

دوست ندارم از کودکم عصبانی شوم، چه باید بکنم؟

خسته شدم، مدام باید به کودکم بگویم «این کار را نکن»، چه کنم؟