يکشنبه، 12 فروردين 1397

کودک نوپایم همیشه می‌گوید: «نه»، چه کار باید بکنم؟

پرسش :

کودک نوپایم همیشه می‌گوید: «نه»، چه کار باید بکنم؟

پاسخ :
گاهی خودخواهی و استقلال کودک نوپا به طور اجتناب‌ناپذیری منجر به درگیری و جر و بحث میان شما خواهد شد. به ویژه در دو سالگی. همه کودکان نوپا کلمه «نه» را به کار می‌برند اما بعضی از آن‌ها بیشتر از بقیه از این کلمه استفاده می‌کنند. به شدت آزاردهنده است، اما یک مرحله گذرا خواهد بود. سؤالاتی را که او در جواب می‌تواند بگوید «نه» از او نپرسید.

به جای این‌که به او بگویید: «می‌خواهی بروی بخوابی؟» به او حق انتخاب بدهید مثلاً به او بگویید: «دوست داری امشب پیژامه قرمز بپوشی یا آبی؟».

بدانید که گاهی «نه» گفتن او به این دلیل است که خودش می‌خواهد آن کار را انجام دهد، نه این که کسی به او بگوید که این کار را انجام بده. به طور مثال اگر هنگامی‌که او را به طرف شیر آب دستشویی می‌برید و او می‌گوید «نه» شاید به این دلیل است که او خودش می‌خواهد شیر آب را باز کند نه این‌که دوست نداشته باشد دست‌هایش را بشوید.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودکم در جمع، ادب را رعایت نمی‌کند، چه کار می‌توانم بکنم؟

کاری که به کودکم می‌گویم، انجام نمی‌دهد، چه کار می‌توانم بکنم؟

کودک نوپایم یک لحظه، آرام و قرار ندارد، آیا طبیعی است؟

چرا کودک نوپایم با کودکان دیگر بازی نمی‌کند؟

کودک نوپایم، از هم‌سن و سالانش شیطان‌تر است. آیا من مقصرم؟

اگر به کودکم خیلی جایزه بدهم، او را لوس می‌کنم؟

چگونه می‌توانم کودک نوپایم را تشویق کنم تا رفتار خوبی داشته باشد؟

دوست ندارم از کودکم عصبانی شوم، چه باید بکنم؟

خسته شدم، مدام باید به کودکم بگویم «این کار را نکن»، چه کنم؟