يکشنبه، 12 فروردين 1397

آیا تهدید کردن برای کودک کج خلق مؤثر واقع می‌شود؟

پرسش :

آیا تهدید کردن برای کودک کج خلق مؤثر واقع می‌شود؟

پاسخ :
زمانی تهدید مؤثر واقع می‌شود که شما آن را عملی کنید. اگر به کودکتان بگویید باز هم جیغ بزنی، تو را تنها می‌گذارم و از پیش تو می‌روم، خیلی زود متوجه می‌شود شما این کار را نمی‌کنید. بنابراین تهدید شما مؤثر واقع نخواهد شد. از طرف دیگر، اگر تهدیدش کنید که کتاب داستان مورد علاقه‌ات را برایت نمی‌خوانم، می‌تواند یک تهدید واقعی باشد.

با توجه به تمام مقررات و موارد انضباطی، تهدید باید فوری و سریع صورت گیرد. او در این سن، واقعاً محتاج توجه شما است و تنها چیزی‌که برای مدت کوتاهی توجه‌ی شما را از او دریغ می‌کند، یک تهدید مؤثر است.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

چرا کودک نوپایم پرخاشگر است؟

چگونه می‌توانم بگویم کودک نوپایم مشکل جدی رفتاری دارد یا نه؟

من و همسرم در مورد مقررات برای کودکمان، با هم توافق نداریم، چه باید بکنیم؟

چگونه جلوی خودم را بگیرم که سر کودکم فریاد نزنم و سرزنشش نکنم؟

آیا به عنوان تنبیه، کار خوبی است که او را در اتاقش حبس کنم؟

اگر گاهی، کودک نوپایم را کتک بزنم، به او آسیب می‌رسد؟

وقتی کودکم رفتار خیلی بدی دارد، باید او را تنبیه کنم؟

چگونه به کودکم یاد دهم، بعضی کارهایی که انجام می‌دهد، اشتباه است؟

آیا خوب است بگذارم کودک نوپایم هرکاری دلش خواست، انجام دهد؟