يکشنبه، 12 فروردين 1397

آیا بچه چندم خانواده بودن روی بچه‌ها تأثیر دارد؟

پرسش :

آیا بچه چندم خانواده بودن روی بچه‌ها تأثیر دارد؟

پاسخ :
بچه اول خانواده کسی است که امکانات زیادی برایش فراهم شده و نسبت به بچه‌های بعد از خودش بی‌قرار و عصبی‌تر است، زیرا نگرانی و انتظارات پدر و مادر، بر او تأثیر خواهد گذاشت. بچه دوم معمولاً ویژگی شخصیتی خاصی ندارد، اما ممکن است کمتر دنباله‌رو و محافظه‌کار باشد. بچه سوم احتمالاً راحت‌طلب و شیطان‌تر است و بیشتر خطر می‌کند. با این وجود، این توضیحات کلی است و واقع‌بینانه نیست که انتظار داشته باشیم کودکمان دقیقاً همین خصلت‌ها را داشته باشد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

آیا کودکم به نوزاد حسادت خواهد کرد؟

چگونه از کودکم بخواهم تا در امور جزیی مربوط به نوزاد کمکم کند؟

چگونه با حسادت‌های خواهر و برادر بزرگ‌تر نسبت به نوزاد کوچک‌تر کنار بیایم؟

چگونه کودک را از بارداری‌ام مطلع کنم؟

داشتن چند فرزند حد مطلوب و ایده‌آل آن است؟

اختلاف سنی بچه‌ها با هم چقدر باشد، خوب است؟

چگونه می‌توانم با وجود فرزندم زمانی را برای خودم درنظر بگیرم تا کمی استراحت کنم؟

چگونه می‌توانیم بعد از تولد کودکمان هنوز به عنوان یک زوج (زن و شوهر) عمل کنیم؟

برای انتخاب یک مهدکودک مناسب، چه باید بکنم؟