يکشنبه، 12 فروردين 1397

چه فعالیت‌هایی برای کودک نوپایم مناسب است؟

پرسش :

چه فعالیت‌هایی برای کودک نوپایم مناسب است؟

پاسخ :
چون اکنون کودک نوپای‌تان رفتار بزرگ‌ترها را به خوبی تقلید می‌کند، از تمام وسایلی که در بازی رؤیایی خود، از آن‌ها استفاده کرده، تشکر می‌کند و از این کار لذت می‌برد. درباره انجام فعالیت‌های روزانه‌اش با او صحبت کنید و پیشنهاد بازی‌های خیالی، مانند صحبت‌کردن با یک گوشی تلفن اسباب‌بازی، یا زیر و رو کردن یک چمدان پر از لباس، را بدهید. ممکن است از نان پختن یا خمیر غیرواقعی نیز لذت ببرد.

آوازهای ساده و اشعاری کودکانه به او یاد بدهید. از زمزمه‌کردن و تکرار کلمات ساده، بعد از شما، لذت خواهد برد.

بگذارید آب‌بازی کند چرا که از پر و خالی‌کردن یک ظرف پلاستیکی پر از آب لذت می‌برد، اما در تمام این مدت بر بازی او نظارت داشته باشید.

توپ‌بازی هم او را سرگرم می‌کند و برای تقویت حس تعادل، هماهنگی و قدرت بدنی و تناسب اندام او نیز مفید است، اما مطمئن باشید که توپ به اندازه کافی محکم و مقاوم باشد تا در برابر بازی پرشور و شوق او دوام آورد.

منبع: کودک شما (مجموعه پرسش و پاسخ از یک سالگی تا پیش دبستانی)، دکتر کارول کوپر، مترجم: ملیحه وفایی، ناشر: کتاب سعدی، چاپ اول (1384).

پرسش و پاسخ مرتبط:

کودکم در سن یک تا دو سالگی از انجام چه فعالیت‌هایی لذت خواهد برد؟

در یک تا دو سالگی دوره رشد و تحول کودک نوپایم چگونه است؟

کودک نوپا در هجده ماهگی باید چه مهارتهایی داشته باشد؟

آیا نشانه‌های استقلال، در کودک نوپا به وجود می‌آید؟

آیا کودک نوپایم آمادگی مداد دست گرفتن و رنگ‌آمیزی کردن را دارد؟

آیا کودکم آن‌قدر بزرگ شده است که از بازی‌کردن در پارک لذت ببرد؟

چه اسباب‌بازی‌های جدیدی به کودک نوپایم بدهم؟

در طی 12 تا 18 ناهگی، رشد و تحول کودکم چگونه است؟

چگونه بازی به کودکم کمک می‌کند تا چیزی را یاد بگیرد؟

به کودکم درباره مسائل جنسی باید چه بگویم؟