يکشنبه، 28 مرداد 1397

مؤلفه‌های پیروزی ملت ایران در انقلاب و جنگ تحمیلی

پرسش :

مؤلفه‌های پیروزی ملت ایران در انقلاب و جنگ تحمیلی از دیدگاه امام خمینی (ره) چیست؟

پاسخ :

از جمله رویدادهای تاریخ معاصر که تأثیرات و پیامدهای عمیق و ماندگاری در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... کشورمان به جای گذاشته است می توان به پدیده انقلاب شکوهمند اسلامی و جنگ تحمیلی هشت ساله اشاره کرد که در هر دوی آنها نقش رهبری بی بدیل بنیان گذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(س) بلا شک از اهمیت بالایی برخوردار است. در نگاشته زیر به این پرسش پاسخ خواهیم داد که عوامل و مؤلفه های پیروزی ملت ایران در این دو رخداد بزرگ تاریخی چه بوده اند.

‏‏امام خمینی در طول عمر با برکت خود دو رویداد بزرگ و جهانی را هدایت و رهبری نمود که هر یک از آنها به نوبه خود تاثیرات شگرفی را برجای گذاشت و حیرت جهانیان را برانگیخت، دو رویدادی که به اعتقاد اندیشمندان و آیندگان به ویژه ایرانیان پیرامون آن بیشتر خواهند گفت و خواهند نوشت و به آن افتخار خواهند کرد. اولین رویداد بزرگ که به ضرس قاطع می توان گفت بزرگترین رویداد تاریخ جامعه ایران بوده، آغاز نهضت ضد استبدادی و ضد استعماری مردم ایران به رهبری حضرت امام بود که از سال 1341 با مخالفت امام با لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی شروع شد و با قیام 15 خرداد 1342 و سپس تبعید امام به مدت 15 سال ادامه یافت. در طول این مدت امام با الهام از اندیشه های بلند دین مبین اسلام و با تاسی از پیامبران و ائمه هدی توانست نهضت را به درستی هدایت و رهبری نماید که سرانجام آن پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تاسیس یک نظام نوپا به نام جمهوری اسلامی بود. دومین رخداد که به ناحق و به صورت تحمیلی از سوی همه کسانی که در رویداد اول از ملت مسلمان ایران به رهبری حضرت امام شکست خورده بودند شروع شد که هدف اصلی آن شکست انقلاب اسلامی و یا ناکامی آن بود، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به رهبری حزب بعث و فرماندهی صدام بود که یکبار دیگر حضرت امام توانستند با هدایت و رهبری مردم ایران علی رغم همه نابرابری های موجود، شرایط دشوار و مشکلات جدی که وجود داشت، مقاومت و پیروزی سترگ دیگری را به ارمغان آورد. ‏

حال سوال این است که در این دو رویداد بزرگ که با همت بلند ملت ایران به ویژه جوانان (در هر دو حادثه بنا به آمار، شواهد و قرائن جوانان پر شور ایرانی بیشترین و در واقع اصلی ترین نقش را ایفا نمودند) و با رهبری حضرت امام به نتیجه مطلوب رسید، چه عواملی نقش داشت و پیروزی را تحقق بخشید، در ادامه، اشاره ای است به علل و عوامل پیروزی این دو مهم برای حفظ و حراست از این دو دستاورد بزرگ ملت ایران چرا که به تعبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در وصیت نامه سیاسی، الهی «بی تردید رمز بقای انقلاب اسلامی، همان رمز پیروزی است...». در واقع هدف یادآوری عوامل پیروزی و توجه به آن برای استمرار حرکت به حق ملت در مسیر سرافرازی و توسعه و حفظ و حراست از این دو رویداد مهم است.‏

اما مهمترین عوامل پیروزی از دیدگاه حضرت امام ( با توجه به رهنمودهای معظم له ) عبارتند از:‏

‏‏1-‏‏ ‏‏توکل به خدا و تبعیت از دستورات الهی ‏
‏‏2-‏‏ ‏‏ایمان ثابت و نقش و قدرت آن ‏
‏‏3-‏‏ ‏‏توجه به خدا، دین خدا، اسلام خواستن و انگیزه اسلامی داشتن
‏‏4-‏‏ ‏‏صبوری، مقاومت، پایداری و رشد روزافزون آن
‏‏5-‏‏ ‏‏تاییدات، عنایات و اراده برتر خداوندی
‏‏6-‏‏ ‏‏فداکاری ملت برای اسلام و شهادت را فوز اعظم دانستن
‏‏7-‏‏ ‏‏توجه به معنویت و قدرت آن
‏‏8-‏‏ ‏‏وحدت کلمه و توحید کلمه (اتحاد و یک پارچگی و همبستگی)
‏‏9-‏‏ ‏‏بیداری، هوشیاری و مبارزات آگاهانه
‏‏10-‏‏ ‏‏کوشش برای حق، دین حق و نصرت اسلام
‏‏11-‏‏ ‏‏اتکا به قرآن و قیام برای خدا
‏‏12-‏‏ ‏‏روحیه قوی، شجاعت بی مانند و نترسیدن
‏‏13-‏‏ ‏‎‎‏روح تعاون و همکاری و یکی شدن برای خدا
‏‏14-‏‏ ‏‏تحول روحی
‏‏15-‏‏ ‏‏تقوی و اخلاص

بیشتر بخوانید:

یک جوان مسلمان ایرانی، چه وظیفه‌ای در قبال نهضت امام خمینی (ره) دارد؟

جنگ نرم در اندیشه امام خمینی (ره) چیست؟

حضرت امام خمینی(ره) در مقام تذکر به نفس به چه مطالبی اشاره داشته‌اند؟

نظر امام خمینی درباره اعلامیه جهانی حقوق بشر چیست؟

شاخص‌ترین توصیه‌های حضرت امام خمینی به جوانان در قالب چه محورهایی است؟

سیر تطور فتاوای امام خمینی در رابطه با موسیقی چگونه است؟

نهاد خانواده از دید امام خمینی (ره)، چه خصوصیاتی دارد و چگونه قابل تعریف است؟

ویژگی‌ها، چالش‌ها و راهکارهای پیش روی جهان اسلام از منظر امام خمینی چگونه قابل تبیین و توضیح است؟

توصیه امام خمینی به نیروهای مسلح چیست؟

نقش و جایگاه مردم در اندیشه امام خمینی چگونه قابل تبین است؟‏