پنجشنبه، 22 شهريور 1397

خرید، فروش و استفاده از کالاهای چرمی

پرسش :

خرید، فروش و استفاده از کالاهای ساخته شده از چرم مثل کفش و کلاه و کمربند که احتمال تماس بدن و لباس خیس با آن می‌رود چه حکمی دارد؟

پاسخ :
کالاهای چرمی موجود در بازار مسلمین یا کشورهای اسلامی در حکم مذکی(۱) است خرید و فروش و استفاده آن اشکال ندارد و هم چنین اگر کشور سازنده آن کشور اسلامی باشد؛ ولی اگر از بازار غیر مسلمین و از کشور غیر اسلامی برای فروش عرضه شود، خرید و استفاده از آن (برای اعمال مشروط به طهارت) در صورتی که یقین دارید غیر مذکی هست جایز نیست و اگر نمی‌دانید که مذکی یا غیر مذکی است، محکوم به طهارت است و خرید و فروش و استفاده از آن اشکال ندارد؛ اما نماز خواندن با آن صحیح نیست.
پی‌نوشت:
۱. حیوانی که ذبح شرعی شده است.
منبع: leader.ir

احکام مرتبط:

فروش نسیه به قیمت بیشتر

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

پیش‌فروش به شرط امکان خرید مجدد مبیع توسط فروشنده

افزودن قیمت کالا به خاطر فروش اقساطی آن

تعیین مدت برای پرداخت ثمن و تسلیم مبیع

اختلاف قیمت نقد و اقساط

خرید امتیاز مغازه ‌فروشنده غذای حرام

فروش مواد غذایی حرام

فروش و کرایه فیلم‌های هندی

فروش جنس داخلی با نام یک شرکت خارجی