شنبه، 20 بهمن 1397

حضرت فاطمه زهرا (س) اوّل کسی که وارد بهشت می شود

پرسش :

چه روایاتی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) در مورد اینکه فاطمه زهرا (علیها السلام) نخستین فردی است که وارد بهشت می شود، نقل شده است؟

پاسخ :
پاسخ اجمالی:
در منابع اهل سنت روایات شده است: حضرت فاطمه(س) اولین کسی است که وارد بهشت می شود؛ رسول خدا(ص) می فرماید: «اول کسی که وارد بهشت می شود فاطمه است». هم چنین ابن سعد، از علی(ع) روایت کرده: «رسول خدا به من خبر داد که اول کسی که وارد بهشت می شود من و فاطمه هستیم».

پاسخ تفصیلی:
در منابع اهل سنت روایاتی در این باره نقل شده است ؛ از جمله :

1- رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرمود: «أَوَّلُ مَنْ یَدْخُلُ الجَنَّةَ: عَلیٌّ وَ فاطِمَة»(1)؛ (اول کسی که وارد بهشت می شود فاطمه است).

2- ذهبى،(2) به نقل از ابوصالح مؤذن، با سندى که خود معترف به صحت آن است، از ابوهریره روایت مى کند: رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرمود: «اول کسى که وارد بهشت مى گردد، فاطمه(علیها السلام) است».

3- متقى،(3) به نقل از ابوالحسن احمد بن میمون، و رافعى، از ابى یزید مدنى روایت مى کند: رسول خدا(صلی الله علیه وآله) فرمود: «نخستین کسى که داخل بهشت شود، فاطمه دخت محمد(صلى اللَّه علیه و آله و سلم) است، مثَل او در این امت، مثَل مریم است در بنى اسرائیل».

4- ابن سعد، از علی(علیه السلام) روایت کرده است که آن حضرت فرمود: «أخبرنی رسول الله(صلی الله علیه وآله) أنّ اوّل من یدخل الجنة أنا و فاطمة»؛ (رسول خدا به من خبر داد که اول کسی که وارد بهشت می شود من و فاطمه هستیم).(4)

پی نوشت:
(1). نور الأبصار، ص 52.
(2). میزان الاعتدال، ج 2، ص 131.
(3). کنزالعمال، ج 6، ص 219.
(4). مناوی، اتحاف السائل بما لفاطمة من الفضائل، ص 10.

پرسش‌های مرتبط با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:

استاد عباس محمود عقٌاد مصری درباره شخصیت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) چه می گوید؟

عبد الحمید ابن ابی الحدید درباره شخصیت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) چه می گوید؟

محمدبن طلحه شافعی درباره شخصیت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) چه می گوید؟

ابن صباغ مالکی درباره شخصیت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) چه می گوید؟

استاد توفیق ابوعلم درباره شخصیت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) چه می گوید؟