يکشنبه، 19 اسفند 1397

گلدکوئیست

پرسش :

حکم شرکت در طرح تجاری «گلدکوئیست» و مانند آن چیست؟

پاسخ :

همه مراجع: شرکت و عضو شدن در هر نوع بازاریابی شبکه‌ای ـ که به صورت هرمی مانند و بی‌انتها است ـ جایز نیست.[۱]
تبصره: هر نوع بازاریابی شبکه‌ای حرام نیست. تنها بخشی از آن که به صورت زنجیره‌ای و هرمی (Pyrsmid Scheme) و بی‌انتها است، جایز نیست.

پی نوشت ها:
[۱]ـ دفتر: همه.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

تکلیف پولی که از طریق معامله با شرکت گلدکوئیست و مانند آن به دست آمده چیست؟

نگاه به فیلم‌های رقص و آواز زنان ـ که از تلویزیون کشورهای مسلمان پخش می‌شود ـ چه حکمی دارد؟

فلسفه‌ی حرمت بازی با شطرنج یا پاسور چیست؟ طبق نظر برخی از فقها این کار جایز است؛ پس چگونه چیزی که حرام بوده، اینک حلال شده است؟ مگر احکام دین ثابت نیست؟

آیا قمار و قمار بازی مضراتی هم دارد؟

حکم بازی با آلات قمار چیست؟