سه‌شنبه، 25 تير 1398

بطلان طلاق بدون وکالت از شوهر یا اذن حاکم | استفتاء یک

پرسش :

زنانی که شوهرانشان در کشور عراق زندگی می‌‏کنند، اگر از دادگاه مدنی خاص جمهوری اسلامی ایران تقاضای طلاق خلع نمایند، با توجه به این‌که (به لحاظ جنگ تحمیلی و قطع روابط ایران و عراق) برای دادگاه مقدور نیست تقاضای زوجه را به اطلاع زوج رسانیده تا از نظر زوج آگاه گردد، آیا دادگاه می‌‌تواند بدون اطلاع شوهر و از باب قاعده «لاضرر» و قاعده «لاحرج» زوجه را مطلقه سازد؟ در مسأله فوق زمانی که زوجه اظهار می‏دارد: «غیرمدخوله بوده و در شروع جنگ شوهرش را در کشور عراق به خدمت سربازی فراخوانده و زوجه را اخراج نموده‌‏‌اند و زوجه از آن هنگام از شوهرش خبری ندارد»، دادگاه در مقابل خواسته زوجه مبنی بر طلاق خلع، چه تکلیفی دارد؟

پاسخ :
اختیار طلاق با شوهر است و تا ثبوت طلاق از طرف شوهر یا فوت او باید صبر نمایند اگر چه زوجه مدخول بها نباشد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.