سه‌شنبه، 25 تير 1398

حق رجوع زن به بذل در طلاق خلع

پرسش :

همسر این‌جانب بعد از وضع حمل در بیمارستان، فرزندمان را تحویل بنده داده و درخواست طلاق نمود و مهریه خود را نیز بخشیده و یک ماه بعد از تولد بچه، طبق خواسته‌‏اش از بنده طلاق خلع گرفته، اکنون پس از دو ماه و اندی که از آغاز عده‌‏اش گذشته، رجوع کرده و درخواست مهریه کرده است، لیکن این‌جانب به علت عدم توافق اخلاقی قادر به زندگی با او نمی‏باشم، آیا نامبرده می‌‌تواند مهریه خود را که بخشیده مطالبه نماید؟

پاسخ :
حق رجوع در مهر دارد ولی حق ندارد شما را به رجوع در زوجیت وادار نماید و اختیار رجوع در زوجیت با خود شما است ولی قبل از رجوع او در مهر شما حق رجوع در زوجیت ندارید.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.