سه‌شنبه، 25 تير 1398

دیه شکستگی استخوان انگشت و بینی

پرسش :

چنان‌چه شخصی به دیگری حمله کند و ضربه بزند که در نتیجه استخوان بینی مضروب بشکند و همچنین در صورتی که استخوان انگشت وسطی دست راست بشکند و مبتلا به نقص عضو شود یعنی انگشت به صورت منحنی (کج) باقی بماند؛ قیمت دیه هر یک را به وجه رایج فعلی ایران بیان فرمایید؟

پاسخ :
دیه شکستگی هر عضو خمس دیه آن عضو است، مگر آنکه علاج شود بنحوی که بدون عیب باشد و در این صورت چهار پنجم دیه شکستگی آن است؛ بنابراین در شکستگی بینی اگر علاج نشود دویست دینار و اگر علاج شود صدوشصت دینار و در شکستگی بند انگشت در صورت عدم علاج دو سوّم شصت دینار و در صورت علاج یک سوّم پانزده دینار است و هر دینار یک مثقال شرعی مسکوک که 18 نخودی است و برای تعیین قیمت رایج آن باید به اهل خبره بازار رجوع شود.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.