سه‌شنبه، 25 تير 1398

سقط جنین به دلیل حفظ حیات مادر | استفتاء چهار

پرسش :

در مورد مادران بیماری که ادامه حاملگی با حیات‌شان مغایرت پیدا می‌‏کند و سن جنین از چهار ماه بیشتر است، لیکن جنین از نظر سنی در وضعیتی است که امکان ادامه حیات وی خارج از رحم مادر وجود ندارد و بعد از مرگ مادر، او هم فوت خواهد نمود، آیا می‌‏توان به منظور نجات حداقل یک نفر، یعنی مادر، به حاملگی خاتمه داد؟

پاسخ :
باید تا آخرین ساعات امکان حفظ حیات مادر منتظر بمانند، چنان‌چه در آن هنگام جنین در وضعی باشد که امکان ادامه حیاتش نیست، سقط او جهت حیات مادر مانعی ندارد.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.