پنجشنبه، 27 تير 1398

لزوم پرداخت مهریه از ترکه متوفی | استفتاء یک

پرسش :

1. از یک منزل شش دانگی، دودانگ آن به ‏اسم زن متوفی است، آیا از این چهار دانگی که به وارث رسیده می‌‏تواند ادعای هشت یک بکند؟ 2. اثاث خانه را قیمت‌گذاری کرده‌اند به مبلغ 25 هزارتومان، آیا از این پول هشت یک به زن او می‌رسد؟ 3. در این مدتِ چهارماه و ده روز، خرج نفقه می‌برد؟ 4. در این مدت خط و مشی تعیین می‌کنند، ولی اسمی از مهریه من به میان نیامده؟ آیا می‌توانم ادعای مهریه کنم؟

پاسخ :
1. زن از «اثاث خانه» ارث می‌‏برد.
2. زن از زمین منزل ارث نمی‌‏برد ولی از قیمت بنا ارث می‌‏برد.*
3. نفقه ندارد.
4. اگر مهریه را طلب دارید می‌‏توانید مطالبه کنید.

*. یعنی زن از اصل اثاثیه ارث می‌برد و تنها در صورت موافقت او می‌توانند آن را بفروشند و از قیمت، سهم او را بپردازند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390.