پنجشنبه، 27 تير 1398

نفوذ شرط ضمن عقد لازم مبنی بر حضانت مادر بر طفل تا سن بلوغ

پرسش :

زن و شوهری مصلحت خود را در جدایی از یکدیگر ‏دیدند، درباره طفلی که از آنها به وجود آمده بود پدر طفل مصلحت دید، او را نزد مادر بگذارد، مادر هم قبول کرد به شرط آن‌که پدر شرعاً ملتزم شود که تا حد بلوغ نزد او باشد و بدون رضایتش از او گرفته نشود، پدر هم قبول کرد و برای تنجیز این امر، شرط مذکور را به عنوان شرط ضمن عقد در یک عقد شرعی لازمی که بین زوج و وکیل زوجه اجراء و منعقد گردید تضمین نمودند. سپس صیغه طلاق شرعی زوجه اجرا گردید. اکنون پس از گذشت عده طلاق، پدر پشیمان شده و می‌‏خواهد طفلش را از مادر بگیرد، آیا بدون رضایت مادر این کار جایز است یا نه؟

پاسخ :
اگر در ضمن عقد لازمی شرط کرده‌‏اند که تا زمان بلوغ، طفل از مادر گرفته نشود شرط نافذ است و نباید بگیرند.

منبع: ره توشه قضایی (استفتائات قضایی از محضر امام خمینی رحمه ‌الله)، نشر قضا، 1390