چهارشنبه، 2 مرداد 1398

آثار مالی و غیر مالی مترتب بر اقرار به نسب

پرسش :

فردی اقرار به بنوّت دو نفر در دو مرتبه نموده است و هربار اقرار به بنوّت فردی غیراز دیگری نموده است. آیا اقرار دومی منافی اوّلی است یا مانند اقرار به دو نفر در یک بار است؟

پاسخ :
آیت الله العظمی محمد تقی بهجت (ره)
«اگر اقرار به بنوّت دو نفر در دو دفعه بود و در هر دفعه اقرار به بنوّت یکی نموده بود، آیا اقرار دوم به منافی اوّل نیست، پس مثل اقرار به دو نفر در یک دفعه است یا آن‌که اقرار به منافی است بعد از حکم به انحصار به واسطه اقرار اوّل؟ محلّ تأمل است و بر تقدیر دوم مرافعه بین دو نفر قائم است بلکه با مقر ایضاً اگر ادّعای علم او به احد طرفین نمودند. 1383/02/16»

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
«این دو اقرار نیز با هم منافات ندارد و مانند اقرار درباره دو نفر در یک کلام است. همیشه موفق باشید. 1382/08/19»

آیت الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی
«در صورتی که اقرار، توأم با شرایطی است که، نسب را ثابت میکند، اگر از اقرارها انحصار فهمیده نشود، اقرار به دو ولد در دو نوبت مثل اقرار در یک نوبت است و اگر انحصار فهمیده شود به مقتضای قاعده عدل و انصاف که به نظر اینجانب ثابت است سهم‏الارث بین آن‏ها بالسویّه تقسیم می‌‏شود. 1382/08/26»

منبع: مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه