چهارشنبه، 2 مرداد 1398

آثار مترتب بر اعتراف به کذب پس از نفی ولد

پرسش :

در صورت اعتراف زوج به کذب پس از لعان بفرمایید: مسأله الحاق ولد چگونه می‌‏شود؟ آیا در مسائلی که برعلیه زوج است تنها ولد ملحق به او می‌‏شود؟ (مانند ارث بردن از پدر) و آیا پدر و متقرب به پدر یا مادر و متقرب به مادر از او ارث می‌‏برند و او از آنها ارث می‌‏‌برد؟

پاسخ :
آیت الله العظمی محمد تقی بهجت (ره)
«ولد ملحق به او می‌شود در آنچه بر او است نه برای او پس ولد ارث می‌برد از او و پدر و متقرب به او از او ارث نمی‌برند به خلاف مادر و متقرب به او ارث می‌‏برند. 1382/10/02»

آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی
«در صورت اعتراف به کذب از طرف زوج از وقوع لعان در مسائلی که علیه زوج است ولد ملحق به او است بنابراین ولد از او ارث می‌‏‌برد و اب و متقرب به اب از او ارث نمی‌‏‌برد و اما توارث بین او و متقرب به مادر ثابت است والله ‏العالم. 24 رجب‏ 1424 ه.ق»

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
«درصورت اعتراف به کذب تنها آثاری که به ضررزوج است پذیرفته می‌‏شود. 1382/06/06»

آیت الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی
«در مسأله مذکورة ولد ملحق به پدر می‌‏شود و در مسائلی که برعلیه پدر است یعنی ولد از پدر ارث می‌‏‌برد و پدر از او ارث نمی‌‏‌برد و متقرّب به پدر هم از ولد ارث نمی‌‏‌برد و متقرّب به مادر و خود مادر از ولد ارث می‌‏برند. 1382/06/13»

منبع: مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه