جمعه، 4 مرداد 1398

نهضت ها قبل از ظهور حضرت قائم

پرسش :

روایتى است بدین مضمون که هر پرچمى قبل از قیام قائم برداشته شود صاحب آن طاغوت است (کل رایة ترفع قبل قیام القائم فصاحبها طاغوت) آیا این روایت شامل تمام قیام‌ها مى باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: مراد از «رایة» این است که قیام کننده براى خود دعوت کند، اما اگر قیام براى إحیاء امر اهل بیت (علیهم السلام) باشد این روایت شامل آن نیست بلکه این نوع قیام از نوع امر به معروف و نهى از منکر است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1390.