چهارشنبه، 9 مرداد 1398

اثر حیض و نفاس زوجه در تحقق احصان زوجین

پرسش :

بر فرض آن‌که حیض و نفاس از موانع احصان باشد آیا زوجین را از احصان خارج می‌کند یا فقط زوج را از احصان خارج می‌کند؟

پاسخ :
آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)
«ظاهر آن است که حیض و نفاس از موانع احصان نیستند و لیکن بر فرض مانعیت زوجین هر دو از احصان خارج می‌شوند. 1386/01/07»

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
«هر دو را از احصان خارج می‌کند. 1385/08/06»

آیت الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی
«حیض و نفاس مانع احصان نیست. 1385/07/30»

آیت الله العظمی حسین نوری همدانی
«حیض و نفاس از موانع احصان نیست و آنچه در احصان زوج معتبر است در احصان زوجه نیز معتبر است. 1385/07/30»

منبع: مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه