جمعه، 25 مرداد 1398

رؤیت هلال در شهرهاى غربى و جنوب غربى

پرسش :

اگر هلال ماه در شهرهاى غربى و جنوب غربى کشور رؤیت شود، آیا مى توان اوّل ماه قمرى را براى کل کشور در نظر گرفت؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هلال ماه اگر در شرق زمین دیده شود براى مناطق غرب حجت است، زیرا حرکت ماه از شرق به غرب حرکت مى کند و رؤیت در شرق گواه بر آن است که ماه از تحت الشعاع درآمده وقطعاً در مناطق غربى قابل رؤیت مى باشد. اگر ماه در غرب زمین دیده شود، در صورتى براى اهالى شهرهاى دیگر حجت است که وحدت عرفى در افق داشته باشند؛ به این معنى که خط نصف النهار آنها در بلاد معتدله، یکى یا قریب یکدیگر باشد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌ السلام، 1389.