جمعه، 25 مرداد 1398

انکار اجاره از طرف مالک بعد از انجام کار اصلاحات روى زمین

پرسش :

زمین بایرى را از شخصى اجاره کردم. زمین را اصلاح و دیوارکشى و درخت کارى نموده و تمام امکانات را تهیه کردم. اکنون مالک، منکر اجاره شده است. وظیفه ى من چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: کسى که مدعى اجاره ى زمینى است که روى آن کار کرده، باید بینه و یا قرائنى که قاضى را قانع کند، اقامه نماید. در غیر این صورت، قول مالک مقدم است. اگر مالک مى داند اجاره انجام گرفته است؛ هر چند طرف مقابل مدرکى ندارد، باید تن به حکم الهى بدهد و از این که او مدرکى ندارد، سوء استفاده نکند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.