جمعه، 25 مرداد 1398

فروش چیزى قبل از مالک شدن آن

پرسش :

شخصى ملکى را سى سال پیش به قیمت سه هزار تومان خرید و اکنون ثابت شده که فروشنده، مالک این ملک نبوده است. آیا خریدار مى تواند مطابق ارزش پولى که در آن زمان پرداخته است، مطالبه کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه مشترى نمى دانسته که مِلک مال کس دیگرى است، مى تواند مطابق ارزش پول آن روز خود، از فروشنده مطالبه کند؛ مثلاً اگر با پولى که در آن زمان داده، مى توانسته ده مثقال طلا بخرد، امروز مى تواند مبلغى را مطالبه کند که با آن، همان مقدار طلا را بتوان خرید. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.