شنبه، 26 مرداد 1398

حق پذیره در وقف

پرسش :

مستأجر فعلى در زمین وقفى، با اجازه ى متولى ساختمانى ساخته و تمام حقوق مورد درخواست متولى را پرداخت کرده است. در شروط عقد اجاره نیز اشاره ى به «حق پذیره» نشده است. آیا متولى موقوفات مى تواند آن مستأجر را به پرداخت مبالغ چندین میلیون تومانى تحت عنوان پذیره مجبور نماید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: باید مطابق اجاره نامه ى نخست عمل شود. هر وقت مدت اجاره تمام شد، متولى وقف مى تواند آنجا را اجاره بدهد یا وجه اجاره را بالا ببرد. همچنین مى تواند در آغاز اجاره، مبلغى را به عنوان پذیره بگیرد که مفادش این است که سرقفلى زمین، مال مستأجر است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.