چهارشنبه، 20 شهريور 1398

حکم نگاه به دختر به قصد ازدواج

پرسش :

مى خواهم با دخترى ازدواج کنم و اطمینان دارم مرا رد نمى کند؛ آیا مى توانم به منظور آگاهى از حال او و بدون قصد لذت، به چهره، گردن و موهایش نگاه کنم؟

پاسخ :
همه مراجع: آرى، بدون قصد لذت جایز است و چنانچه با نگاه اول آگاهى پیدا نشد، تکرار نگاه اشکال ندارد.1

پی نوشت‌:
1. سیستانى، منهاج الصالحین، ج 2، کتاب النکاح، م 28؛ تبریزى، استفتائات، س 1580؛ فاضل، نورى، مکارم، تعلیقات على العروة الوثقى، کتاب النکاح، م 26؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، کتاب النکاح، م 28؛ بهجت، توضیح المسائل، م 1944؛ صافى، هدایه العباد، ج 2، النکاح، م 28.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده، حمیدرضا شاکرین؛ نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه‌ها، دفتر نشر معارف، 1384.