پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره معارج

پرسش :

تلاوت سوره معارج چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در حدیثی از پیامبر صلّی الله علیه و آله می‌خوانیم که فرمود:
«مَن قَرَأَ «سأَلَ سَائِلٌ» أعطاهُ اللّهُ ثَوابَ الَّذینَ هُم لِأماناتِهِم وَعَهدِهِم راعونَ وَالَّذینَ هُم عَلی صَلَواتِهِم یُحافِظونَ؛ کسی که سوره «سأل سائل» را بخواند، خداوند ثواب کسانی را به او می‌دهد که امانات و عهد و پیمان خود را حفظ می‌کنند و کسانی که مراقب نمازهای خویش‌اند».(1)

حدیث دیگری از امام باقر علیه السلام آمده است که فرمود:
«من أدمَنَ قِرائَةَ «سَأَلَ سَائِلٌ» لَم یَسألْهُ اللّهُ یَومَ القِیامَةِ عَن ذَنبٍ عَمِلَهُ وَأسکَنَهُ جَنَّتَهُ مَعَ مُحَمَّدٍ صلّی الله علیه و آله؛ کسی که پیوسته سوره «سأل سائل» را بخواند، خداوند در قیامت او را از گناهانش بازپرسی نمی‌کند و او را در بهشتش با محمّد صلّی الله علیه و آله سکونت می‌دهد».(2)
همین مضمون از امام صادق علیه السلام نیز نقل شده است.

بدیهی است آنچه انسان را مشمول این‌همه ثواب عظیم می‌کند، تلاوتی است که با عقیده و ایمان و سپس با عمل همراه باشد، نه اینکه آیات و سوره را بخواند و هیچ انعکاسی در روح و فکر و عملش نداشته باشد.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 10، ص 350
2- همان، ص 351

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.