پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره ابراهیم

پرسش :

تلاوت سوره ابراهیم چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
نامگذاری
به مناسبت ذکر نام حضرت ابراهیم علیه السلام پیامبر بت‌شکن و دعوت و دعای آن پیامبر بزرگوار که بنیان‌گذار توحید است و جریان بزرگ تاریخی هجرت دادن همسر و فرزند خود و پایه‌گذاری نخستین قدم در ایجاد شهر مکّه و بنای کعبه معظّمه در آیات (٣٧ تا ٤٢) در این سوره‌ی مبارکه آمده بدین اسم «ابراهیم علیه السلام» نامیده گردیده است.

فضائل و خواص
از پیامبر گرامی ‌اسلام صلّی الله علیه و آله نقل است: کسی که سوره‌های «ابراهیم» و «حِجر» را بخواند خداوند به تعداد هر یک از آن‌ها که بت می‌پرستیدند و آن‌ها که نمی‌پرستیدند، ده حسنه به وی عطا می‌فرماید.[١]

و از حضرت امام صادق علیه السلام مروی است کسی که سوره‌های «ابراهیم» و «حجر» را در هر جمعه در دو رکعت بخواند هرگز بلا و فقر و دیوانگی بِدو راه نیابد و از حوادث مصون خواهد بود.[٢]

و نیز هر کس این سوره‌ی مبارکه را در حال طهارت بر پارچه سفیدی بنویسد و بر بازوی طفل ببندد آن طفل از گریه باز می‌ایستد و از ترس و همه‌ی آفات ایمن بوده و به یاری حق تعالی به آسانی از شیر گرفته می‌شود.[٣]

و هر کس آن را بنویسد و در سفر همراه خود بدارد در آن سفر خیر و برکت در کسب و کارش خواهد داشت.[٤]

و در «مصباح» آمده است هرگاه استاد یا معلّم آیات اوّل این سوره‌ی مبارکه را تا «وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ» بر آبی چهل مرتبه بخواند و با آن آب غذائی طبخ کنند و آن را به شاگردان خود بدهد بخورند باعث فصاحت و بلاغت ایشان به نحو اعجاب‌آوری می‌گردد.[٥]

و نیز اگر کسی خواسته باشد زیردستان و اتباع خود مطیع و فرمانبردار او گردند، این آیات نامبرده را چهل مرتبه بر ظرف آب پاکی بخواند و آن را بر دیوار منزل خود یا دیوار محلّی که خود در آن‌جا است بیفشاند.[٦]

پی نوشت:
[١]- مجمع‌البیان، تفسیر نورالثقلین.[٢]- تفسیر عیّاشی، ثواب‌الاعمال ص ٢٣٩، تفسیر برهان.
[٣]- مصباح کفعمی ص ٤٥٥.
[٤]- خواص الآیات ص ٧٧.
[٥]- مصباح کفعمی ص ٤٥٦.
[٦]- همان