پنجشنبه، 21 شهريور 1398

ادعاى زوج بر دخول و انکار زوجه براى دریافت مهریه قبل از تمکین

پرسش :

اگر زوج خواستار تمکین زوجه شود وزوجه تمکین خویش را منوط به پرداخت مهریه نماید ولى زوج مدعى است که عمل نزدیکى صورت گرفته و زوجه منکر مى باشد آیا قول زوج مقدم است یا زوجه؟ آیا زوجه مى تواند از بررسى موضوع توسط قابله ها امتناع کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض مسئله زوجه منکر است وزوج مدعى است، هرگاه مدعى بتواند از طریق بینه (قابله هایى که در این مسائل متخصص هستند) مدعاى خود را ثابت کند قول زوج مقدم است و در غیر این صورت قول زوجه مقدم خواهد بود، البته این در صورتى است که زوجین اتفاق نظر دارند که اگر ازاله بکارت شده باشد عامل آن زوج است. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.