جمعه، 22 شهريور 1398

کاهش درآمد از ثلث مال و تصمیم بر فروش

پرسش :

شخصى یک دستگاه پمپ بنزین خصوصى به عنوان ثلث خود وصیت کرده و موارد مصرف آنرا براى بعد از مرگ بیان نموده است و نیزگفته است که باقیمانده سود حاصله را ورثه بالانصاف تقسیم نمایند. اکنون به علت کاهش درآمد و یا علل دیگر ورثه مى خواهد پمپ بنزین مزبور را بفروشند حال سؤال این است که فروش جایگاه به عنوان ثلث شرعاً چطور است و تکلیف ثلث متوفى چه خواهد بود؟

پاسخ :
بسمه تعالى:کاهش درآمد سبب جواز فروش نمى شود و باید ثلث مورد وصیت به همان حالت خود باقى بماند مگر این که به جایى برسد که ابقاء آن بى فایده باشد در این صورت باید با فروش آن چیزى را بخرند که درآمد زا بوده و درآمد آن در مصرف ثلث خرج شود. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1390.