يکشنبه، 24 شهريور 1398

منحصر بودن تشرف به حج به ثبت نام

پرسش :

شخصى در سالى که سازمان حج و زیارت ثبت نام مى نمود به محض شنیدن اطلاعیه، بدون مسامحه و تأخیر با تهیه هزینه لازم در ثبت نام شرکت کرد به علت کثرت متقاضى کار به قرعه انجامید. در این قرعه کشى نام این شخص در ردیف سالهاى بعد اعلام گردید که در اثر کهولت سن و نارسایى قلب پیش از فرا رسیدن نوبت تشرف فوت کرد. آیا اکنون ورثه او در امر حج و استنابه از طرف او وظیفه دارند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: اگر راه منحصر به ثبت نام در سازمان حج و زیارت بوده است و نیز وصیت به حج نکرده است حج بر آن واجب نمى شود ولى شایسته است ورثه فیش را در اختیار کسى بگذارند که از طرف او به حج برود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.